• 2

Bankari i menadžeri neće dobiti ogromne bonuse ove godine, pojela ih korona

Većina profesionalaca u tradicionalnim i alternativnim firmama, kao i maloprodajni i komercijalni bankari, dobiće manje bonuse

  • 2
Banka, novac, kredit Foto: Shutterstock

Korona je napravila haos na nekim tržištima i naštetila mnogim bilansima stanja kompanija ove godine. Ipak, oni koji rade na Volstritu će izgleda i sada dobiti bonuse.

Međutim, isplate za mnoge radnike i zaposlene u industriji finansijskih usluga verovatno će biti manje nego 2019. godine, prema novoj analizi konsultantske kompanije za kompenzaciju Johnson Associates.

- Pandemija ove godine pustoši mnoge delove američke ekonomije, a industrija finansijskih usluga nije izuzetak - rekao je Alan Johnson, generalni direktor Johnson Associates.

Iako su se mnogi segmenti industrije povratili, većina profesionalaca u tradicionalnim i alternativnim firmama, kao i maloprodajni i komercijalni bankari, dobiće manje bonuse.

Poređenja radi, prosečni bonus isplaćen onima u industriji hartija od vrednosti dostigao je prošle godine 164.000 američkih dolara.

Kako će se raspoređivanje bonusa profesionalca sa Volstrita upoređivati u odnosu na prošlu godinu, zavisi od toga koje usluge pružaju.

Johnson Associates primetio je da su velike investicione i komercijalne banke videle „snažne performanse investicionog bankarstva“, ali njihovo komercijalno i maloprodajno poslovanje bilo je slabije, što će oboriti bonuse. Iako je došlo do „dramatičnog oporavka“ u upravljanju imovinom, hedž-fondovima i privatnim kapitalom, i dalje se očekuje da podsticaji umereno opadaju.

Johnson Associates procenjuje da će oni u maloprodaji i komercijalnom bankarstvu zabeležiti najveći pad. Njihove isplate će verovatno biti 25% do 30% manje.

Investicioni bankari mogli bi da osete pad od 15% do 20%, dok bi menadžment finansijskih usluga i osoblje mogli da prime 10% do 15% manje.

Očekuje se da će se bonusi za one koji rade u privatnom kapitalu i hedž fondovima smanjiti između 5% i 10%.

Ali, profesionalci u prodaji i trgovini s fiksnim prihodima mogli bi da dobiju povećanje od 40% do 45% kada je reč o bonusima, dok oni u prodaji i trgovanju akcijama mogu da dobiju porast od 20% do 25%.

U međuvremenu su osiguranici investicionog bankarstva u porastu od 35 do 40%.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    13. novembar 2020 | 13:28

    Dace jorgovanka zato je bio moratorijum

  • Fil

    13. novembar 2020 | 12:18

    Baš mi je žao. Dobijaju ogromne plate i bonuse, ničim izazvane. Obični radnici na šalteru, izloženi korini, imaju 45.000-55.000. A menadžeri 300.000 do 1.000.000. I nije ih sramota da odnos plata bude 1:10. Ali zato sede kući i ne izlažu se koroni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>