• 0

Kriza će potrajati, Rusi nastavljaju da slažu zlato

Srbija je za godinu dana uvećala zlatne rezerve za više od 10 tona. Devizne rezerve Srbije iznose 13 milijardi evra, a zlato u tome učestvuje sa 1,6 milijardi

  • 0
zlato

Foto: Unsplash

Ruske rezerve zlata i deviza povećavaju se na nedeljnom nivou, a i naša zemlja prati trend kupovine ovog plemenitog metala.

Naime, ta zemlja je ponovo uvećala svoje devizne rezerve i one su sada dostigle 587,6 mlrd dolara, prema najnovijim podacima koje je objavila Centralna banka Rusije.

Međunarodni fondovi države porasli su za 3,6 milijardi dolara, ili 0,62 odsto, u periodu od 30. oktobra do 6. novembra, a to se desilo, kako piše RT, zbog "pozitivnog kretanja deviznog kursa i viših cena zlata".

Uprkos uticaju pandemije korona virusa na ekonomiju zemlje, koji je primorao vladu Rusije da poveća potrošnju zarad podrške preduzećima i domaćinstvima, Rusija je ove godine nastavila da povećava svoje rezerve zlata i deviza.

Državne međunarodne rezerve su visoko likvidna strana aktiva koja se sastoji od zaliha monetarnog zlata, stranih valuta i aktive Specijalnog prava (SDR), i na raspolaganju su Centralnoj banci Rusije (CBR) i vladi.

Podsećamo, Srbija je za godinu dana uvećala zlatne rezerve za više od 10 tona, i trenutno ima 32 tone ovog metala.

Video: Zlatni sat vredan čitavo bogatstvo koji je bio u vlasništvu ludog kralja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>