• 2

Srpski novac za istarski rizort od 80 miliona evra: Najveći bazen u Evropi biće na krovu u Savudriji

Kompleks će biti završen za dve godine

  • 2
Plaža Uvala, Istra, Hrvatska, turizam, more Plaža Uvala u Istri / Foto: Shutterstock

I dok se većina investitora u hrvatski turizam malo povukla zbog pandemije kovida-19 i poslovne neizvesnosti, u Savudriji niče novo luksuzno turističko naselje s hotelom, vredno oko 80 miliona evra, nedaleko od poznatog hotela "Kempinski" i obližnjeg golf-terena.

To je najveća investicija u hrvatski turizam, jedna od retkih grinfild ulaganja, preneo je hrvatski portal novac.hr.

Reč je o novom rizortu "Petram", čija je gradnja počela sredinom oktobra.

U projekt formalno investira kompanija "Čista voda projekt" iz Savudrije, a suinvestitor je Vojislav Gajić, koji je na čelu kompanije koja se bavi gradnjom i prodajom nekretnina u Novom Sadu pod nazivom "Aleksandar Gradnja".

Njegova kompanija je u više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije poznata po gradnji stambenih i poslovnih prostora, a posljednji u nizu su projekti poput stambenih i poslovnih kompleksa Kapija Vračara u Beogradu, Taurunum u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu, te K district i The One u Beogradu.

Vojislav Gajic kaže da će ovaj rizort biti gotov za sezonu 2022. godine.

- Reč je o investiciji od oko 80 miliona evra, a svu smo dokumentaciju sa građevinskim dozvolama uspeli da rešimo za samo 10 meseci i to bez ikakvih problema - rekao je Gajić.

Na celom zemljištu prema ovom projektu, biće sagrađen apart-hotel sa 179 smeštajnih jedinica, 55 luksuznih vila te tri stambene zgrade sa 18 stanova i to sve visoke kategorije sa četiri i pet zvezdica.

Rizort će imati nešto manje od hiljadu kreveta.

Na krovu apart-hotela nalazi se najduži infiniti bazen na krovu bilo koje zgrade u Evropi, ili drugi najduži na svetu, odmah iza infiniti bazena na vrhu hotela Marina Bej u Singapuru.

Video: Obraše se vinogradi gore s krova zgrade: Da li ekološka arhitektura postaje stvarnost?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    16. novembar 2020 | 13:51

    Dobro da znamo da ne kupujuemo kod njega sada kada znamo gde daje naše novce. Žalosno od jednog Srbina kako mu novci zamnene i moral i porodicu i naciju i grobove.

  • EU Fondovi

    16. novembar 2020 | 18:43

    NAJVEĆE ULAGANJE U HŽ U POVIJESTI Za 4,5 milijardi eura modernizirat će se 750 kilometara pruga.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>