• 0

Fokus na dovođenju visokotehnoloških kompanija: Ministarka najavila planove za privredu

"Uspeli smo da maksimalno pomognemo privredi"

  • 0
Prva sednica nove Vlade Republike Srbije, Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministarstvo privrede i dalje će raditi na razvoju i modernizaciji Srbije kao investicione lokacije, a fokus će biti na dovođenju što većeg broja visokotehnoloških kompanija, rekla je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

U intervjuu za Večernje novosti ona je naglasila da će se nastaviti sa aktivnom politikom privlačenja zdravih domaćih i stranih investicija.

Dodala je i da će se raditi i na povećanju ukupne produktivnosti naših firmi kao i da će još snažnija biti podrška početnicima u poslovanju, sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništvu. Ministarka je ocenila da domaći i strani investitori u Srbiji imaju ista prava.

- Važno istaći da upravo strani investitori donose pozitivnu poslovnu praksu, unose novi kvalitet u srpsku privredu, i obavezuju domahce privrednike koji se nalaze u lancu dobavljača da budu kvalitetniji i podignu standarde - izjavila je ona.

Za dosadašnje mere državne pomoći privredi tokom pandemije ona je ocenila da su dale rezultate.

- Uspeli smo da maksimalno pomognemo privredi, sačuvali smo prizvodne kapacitete, a stopa nezaposlenosti je na istorijski najnižem nivou - rekla je ona.

Dodala je da sada još snažnije mora da se nastavi sa očuvanjem srpske ekonomije, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

-  Privreda mora da funcioniše i da se razvoja uprkos teškoćama izazvanim pandemijom. Život ne može stati. I to vidim kao izazov - rekla je ona.

Na pitanje da li oročen mandat Vlade Srbije vidi kao ograničenje ona je odgovorila da Vlada Srbije pred sobom ima jasno postavljene ciljeve i da se od ministara očekuje da svakodnevno budu posvećeni njihovom ostvarivanju.

- To je jedino važno - rekla je ona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>