• 8

"Ne razumem ljude koji ne nose maske, šta su oni - neki nudisti?"

Osnivač Majkrosofta se dotakao i poslovnih putovanja, rekavši da će ih u budućnosti biti manje barem za 50 odsto

  • 8
Bill Gates, Bil Gejts Bil Gejts / Foto: Tanjug/AP

Osnivač kompanije Majkrosoft, Bil Gejts, rekao je da će se poslovna putovanja nakon korone verovatno smanjiti za čak 50 odsto, a takođe veruje da ćemo 30% manje vremena provoditi u kancelariji.

Dodaje da će za mnoge uvek postojati način da rade od kuće, piše CNBC. Ipak, ističe da ne ulažu sve kompanije jednake napore da omoguće zaposlenima adekvatan rad na daljinu, kao i sastanke, koji se ne moraju baš uvek održavati uživo, da bi bili efikasni.

Gejts je istakao i da je njegov poslovni raspored sada dosta jednostavniji, u odnosu na onaj pre korona krize, jer ne može i ne mora toliko da putuje. Njegova fondacija, inače, od početka pandemije kovida-19 aktivno radi na pronalaženju vakcine protiv virusa korona.

Jedan od najvećih tehnoloških genija takođe je rekao za Biznis Insajder da ne razume ljude koji ne nose maske.

- Šta su oni, kao neki nudisti? - upitao se Gejts.

Ova pandemija je, inače, opustošila aerodrome širom sveta i drastično smanjila potražnju za avionskim putovanjima. Turizam je takođe značajno pogođen, i verovatno su potrebne godine da se sve vrati na nivo iz 2019.

Video: Lončar: Dve banje u Srbiji pretvorili smo u kovid sisteme

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>