• 35

10.000 dinara i za vozače i čistačice: Sutra isplata pomoći za zdravstvene radnike

Sutra isplata novca svim zaposlenima u zdravstvu

  • 35
hirurgija, operacija, operaciona sala, bolnica, lekari, pacijent, bolest

Foto:Ilustracija: Pixabay

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

- Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Кad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta. Samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000 -  kazao je ministar.

Siniša Mali je rekao da će novac dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VLADA 011

    Svi treba da dobijemo novcanu pomoc. Kazete ekonomija da je vazna pa ko odrzava tu ekonomiju svi mi i svako na svoj nacin. Medicinari su najvise izlozeni a kako dolaze na posao tu su vozaci gsp taxisti ko ih hrani seljaci na pijaci trgovci po marketima ljudi na salterima kojima svako duva i tako redom.

  • 🥰🥰🥰

    Meni ne treba nista, prestanite da se prepucavate! I ovo sto smo dobili, nismo trazili!

  • Jelena

    A kada li će zaposleni u preškolskim ustanovama doći na red??? Nas niko nigde ne spominje!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke