• 0

Mek nije davao svojim kuririma da koriste toalet u objektu. Sada stiže izvinjenje, ali kasno

Tokom karantina kompanija nije dozvoljavala kuririma, koji rade za Mekdonalds, da koriste njihove toalete

  • 0
McCafe, Mekdonalds, McDonald's, McDonalds, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

U proteklom periodu, a posebno tokom karantina, ljudi su masovno poručivali hranu. Mekdonalds bio je jedna od popularnih opcija, ali je tu hranu neko morao i da dostavi na kućni prag kupaca.

To su, naravno, radili kuriri, zaposleni u Mekdonaldsu, kojima kompanija, međutim, nije davala da koriste toalet. Za isto su optuženi i ostali lanci, "KFC", "Subway", "Nando's" i "Wagamama".

Pretpostavka je da su tako odlučili zbog straha od širenja zaraze u lokalu, kada tamo nikoga nije bilo jer je bio karantin, a uzimajući u obzir činjenicu da se kuriri svakodnevno kreću među ljude.

Ipak, prema zakonu, restorani svojim vozačima i kuririma moraju da obezbede "mesto u slučaju nužde", te se kompanija stoga izvinila svima koje je diskriminisala, ali verovatno kasno.

Ovaj postupak je srozao reputaciju Mekdonaldsa, kao i drugih restorana brze hrane koji su se isto poneli. Naročito se ističe to da su vozači bili od vitalne važnosti za opstanak poslovanja ovih restorana u vreme karantina.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke