• 5

Traži se 1.277 medicinara: Klinički centar Srbije raspisao konkurs

Traži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa

  • 5
Doktorka stavlja zaštitne rukavice, maska, bolnica

Foto: Shutterstock

Klinički centar Srbije (KCS) raspisao je konkurs za prijem u radni odnos 267 lekara i 1.010 sestara i tehničara za potrebe KCS/ Kovid-bolnice.

Radni odnos će se zasnovati na određeno vreme do tri meseca, a zbog privremeno povećanog obima posla zbog epidemije koronavirusa, objavljeno je na portalu te zdravstvene institucije.

Na konkursu se traži 267 zdravstvenih radnika sa visokom stručnom spremom, među kojima najviše - 80 - lekara specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intenzivnom terapijom.

Između ostalih, traži se i 45 pulmologa, 20 specijalista urgentne medicine, 15 kardiologa, 12 infektologa i tri epidemiologa.

Konkurs je raspisan i za prijem 1.010 zdravstvenih radnika sa višom ili srednjom stručnom spremom, među kojima je 878 medicinskih sestara ili tehničara opšteg smera i 60 laboratorijskih tehničara.

Kada je reč o uslovima za učešće na konkursu, od kandidata - lekara traži se da imaju završen Medicinski fakultet i položen stručni ispit, dok se za radno mesto medicinskih sestara i tehničara traži završena viša, odnosno srednja škola odgovarajućeg smera i položen stručni ispit.

Konkurs za prijem ukupno 1.277 radnika na određeno raspisan je na osnovu odluke v. d. direktora Milike Ašanina, a rok za prijavu traje osam dana od objavljivanja konkursa na portalima Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva zdravlja.

Video: Lekari jesi superheroji ali svoju posvećenost podigli su na novi nivo

(Telegaraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    Sad neka ih traže po Nemačkoj, Švedskoj...

  • Mux

    Kako se drzava odnosi prema lekarima dobro da im i jedan hoce raditi za te pare...sramota!

  • Milena

    To sad kad vam trebaju 3 meseca, kad je gusto, a posle ?,posle aj zdravo,i onda se cudite zasto idu iz zemlje medicinari,evo sami ste dali odgovor.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke