• 24

Zara zatvara radnje i u Srbiji? Modni gigant menja koncept poslovanja

Posle višemesečne najave, Zara realizuje plan i prelazi na online prodaju. To znači gubitak posla za radnike u njenim prodavnicama

  • 24
Žene se sada ređe odlučuju za šoping

Foto: Shutterstock

Posle 20 godina vladavine i ogromne zarade, tzv. brza moda trpi ogromne gubitke, a proizvođači poput švedskog gignta H&M, španske Zare, Paul&Beara i Stradivariusa, zatvaraju hiljade prodavnica širom sveta. 

Kako je Telegraf Biznis prvi pisao, to će se preneti i na Beograd.

Kompanija je svojim kupcima poslala saopštenje da zatvara nekoliko maloprodajnih objekata kod nas. Kako se dalje navodi u mejlu koji je navodno poslat iz kompanije, zbog toga i nude online rasprodaju sa sniženjima.

Iako se ne precizira kada će kompanija zatvoriti neke od objekata u Srbiji, zbog ove odluke modnih brendova ostaju bez posla prodavci u razvijenom svetu i radnici u siromašnim zemljama. Dodatno, to neće zaobići ni našu zemlju. 

 

zara blur

Foto: Printscreen

Podsetimo, modni gigant Zara najavio je da će zatvoriti 1.200 radnji širom sveta, ali da im je dugoročniji plan da se preusmere na online prodaju.

To neće biti preko noći, a najavljeno je da ovaj plan koji je kompanija zacrtala na globalnom nivou bude sproveden u svim zemljama u kojima Zara ima prodavnice.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telergaf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1111

    Pa zara nema nikakav kvalitet robe. Bolji kvalotet Robe se prodavao 90-ih na buvljacima dok su bugari dolazili . Ono za jednu i dve crvene.

  • Majkl Džondar

    Samo da ne kupujem garderobu online 😁

  • Patriota

    E sad ste preterali... Tri noći spavati neću.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke