• 4

10 firmi u Srbiji za koje je država namenila subvencije za sledeću godinu

U predloženom budžetu ne navode se konkretni iznosi subvencija za svako privatno preduzeće kome su ta sredstva namenjena

  • 4
Crowd investing, funding

Foto: Shutterstock

Za subvencije privatnim preduzećima u predloženom budžetu za 2021. godinu namenjeno je ukupno 14,9 milijardi dinara, među kojima su Fijat i Er Srbija.

Ta sredstva predviđena su u razdelu Ministarstva privrede kao ulaganja od posebnog značaja.

Sredstva su, između ostalog, namenjena za sprovođenje ugovora o zajedničkom investicionom ulaganju između Republike Srbije i Fijata, i ugovora o osnivanju Er Srbije.

Za izmirenje preuzetih obaveza po ugovorima o dodeli sredstava za direktne investicije subvencije su namenjene za Džonson elektrik Niš, Kromberg i Šubert Kruševac, Eseks Zrenjanin, ZF Srbija Pančevo, MTU Beograd, Henkel Srbija Beograd, Linglong Zrenjanin, Planinku Kuršumlija, Hemijsku industriju Nevena Beograd i druge.

Sredstva za subvencije su, kako se precizira, namenjena za izmirenje preuzetih obaveza iz Uredbe o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija.

Video: Ovuda će prolaziti 15 miliona putnika: Radovi na proširenju aerodroma Nikola Tesla

(Teleraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • San

    Pa er srbija je vec otpustila 300 radnika

  • Kiki

    Samo će nas male privatnike da puste niz vodu.

  • M-78

    Nebitne firme koliko vidim....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke