• 1

Za 40% prodavaca sportske opreme preti gašenje: "Neće preživeti zimu"

Bez pomoći, 40 odsto trgovaca neće preživeti zimu

  • 1
Fitnes, teretana, vezbanje, devojka u teretani Foto: Shutterstock

Vlasnici specijalizovanih prodavnica sportske opreme u austrijskim turističkim centrima sve su zabrinutiji s obzirom da za njih 40 odsto preti opasnost da neće ''preživeti'' zimu zbog mera protiv širenja korona virusa.

Vlasnici sportskih radnji su zato otvorenim pismom obavestili austrijsku vladu na tešku situaciju u kojoj su se našli i zatražili adekvatnu naknadu za gubitak prihoda, prenela je agencija APA.

U pismu se navodi da bi sportske radnje u turističkim centrima trebalo da ostvare do 70 odsto celogodišnjeg prihoda u sledeća četiri meseca skijaške sezone, ali da to neće biti moguće i ne mogu se naknadno nadoknaditi.

Bez pomoći, 40 odsto trgovaca neće preživeti zimu ili više neće moći da otvore vrata svojih radnji posle popuštanja restriktivnih mera.

Zbog naglog porasta broja novih infekcija korona virusom, javni život u Austriji u utorak je gotovo u potpunosti zaustavljen.

Jedna od mera, koja bi trebalo da bude na snazi do 7. decembra, jeste zatvaranje svih nebitnih trgovinskih objekata.

Video: Klubovi još uvek nisu otvoreni, ali teretane jesu, zato štikle na noge i provod može da počne

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>