• 0

Ovako su neke međunarodne kompanije ušle na srpsko tržište: Tema dana naše poslovne mogućnosti

Srbija ima veliku šansu da ubrza svoj put u EU, poručeno na forumu

  • 0
forum

Foto: Printscreen

Ekonomski samit, koji je od ove godine preimenovan u 20. beogradski ekonomski forum, počeo je danas po podne u onlajn formatu, a na skupu su učestvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i komesar za priširenje EU Oliver Varheji.

Osnivač i predsednik Delfijskog ekonomskog foruma Simeon Comokos rekao je da je taj forum od 2001. do 2010. bio platforma za promovisanje ekonomskih i poslovnih mogućnosti Srbije.

Ističe da se poslednjih godina fokusira na dijalog za političku stabilizaciju regiona, priključivanje pojedinih zemalja Balkana EU i o ekonomskom napretku regiona.

Izrazio je nadu da je upravo prisustvo mnogobrojinih učesnika iz Evrope i sveta na forumu uticalo na to da neke međunarodne kompanije uđu na srpsko tržište.

Grčka TGI Group International organizuje Forum kao nastavak tradicionalnog ekonomskog samita Srbije, a na konferenciji će biti otvorene aktuelne političke, geopolitičke i ekonomske teme u okolnostima pandemije kovid-19.

Forum će i ove godine, kako su ranije saopštili organizatori, okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i predstavnike međunarodne zajednice.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je cilj Srbije da sve ključne reforme na evropskom putu sprovede do 2024. godine, kako bi mogla da se 2025. godine priključi Evropskoj uniji, mada će to, naglašava, na kraju, ipak, biti politička odluka.

 Ako je Srbija spremna da isporuči sve reforme do 2024. godine, i EU mora da bude sprema da zatvori pregovore kada zemlja obavi svoj deo posla, rekao je danas komesar za proširenje EU Oliver Varheji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>