• 2

Palma: U Srbiji postoji vizija sa logikom

Dodao je da je važno reći i da se Srbija ravnopravno takmiči sa zemljama Evropske unije koje su pre 7-8 godina bile mnogo jače od naše države, u svakom smislu i da danas ne samo da se sa njima takmičimo, nego i pobeđujemo

  • 2
Amidzi sou, Amigi Show, Dragan Markovic Palma

Foto: A. Nalbantjan

Predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma rekao je da je radosna vest da se Srbija našla na Londonskoj berzi i da to znači da će najmanje dva puta biti više zainteresovanih stranih investitora, koji će donositi svoj novac u Srbiju.

Kako je istakao to znači i otvaranje novih radnih mesta.

- Pohvalno je odlaganje plaćanja poreza za one subjekte, koji možda u ovom trenutku nisu naplatili svoje proizvode. Za lokalne samouprave je važan porez na apsolutna prava jer ta sredstva idu lokalnim samoupravama i povećavaće se izvorni prihodi i zato je veoma važna ekonomska stabilnost države, isplata redovnih obaveza kao što su plate i penzije. Želim da pohvalim što će se od sledeće godine penzije isplaćivati po švajcarskom modelu, po modelu jedne od ekonomski najstabilnijih država na svetu - rekao je Palma.

Dodao je da je važno reći i da se Srbija ravnopravno takmiči sa zemljama Evropske unije koje su pre 7-8 godina bile mnogo jače od naše države, u svakom smislu i da danas ne samo da se sa njima takmičimo, nego i pobeđujemo.

- Srbija ima dobru budućnost, a država koja ima budućnost ima i samostalnost, a to znači da neće više niko da traži od nas nešto što je protiv naše volje, jer ne zavisimo od međunarodne pomoći. Neke moćne države Evropske unije su prezadužene i morale su da prodaju nešto što je za njih ogromno bogatsvo. Ja neću da govorim koje su to države. Takođe, uzmite primer Italije, koja je nekada bila simbol u svemu za Srbiju, a danas je možda i najzaduženija država u Evropi po glavi stanovnika - kazao je predsednik JS.

Amidzi sou, Amigi Show, Dragan Markovic Palma

Foto: A. Nalbantjan

Kako je istakao, stranka na čijem je čelu, podržati set finansijskih zakona, jer oni nikome ne štete, a građani će imati koristi.

- Najvažnije je da postoji vizija sa logikom u ekonomskom smislu, a vizija sa logikom nije intuicija, pa vi sada kažete "ja osećam nešto". To nije da odeš na trafiku pa kupiš i pročitaš. To znači da si nešto radio u životu i osetio na svojoj koži. I uporediš se sa komšijom, a pod tim mislim na druge države i onda konstatuješ da dobro radiš. Našoj koaliciji SPS - Jedinstvena Srbija nisu važne funkcije, nego nam je važno da gde god da stanemo, ljudi kažu "svaka vam čast imate dobre i vidljive rezultate. Srbija treba da nastavi putem kojim ide, a to je put razvoja, sigurnosti i put budućnosti - rekao je Marković.

"Zaštititi poljoprivrednike i sve građane od nakupaca i trgovaca"

 

Palma je upitao i ministra poljoprivrede kako da se zaustavi da to da poljoprivredni proizvođači večno rade za nakupce i trgovce.

- Nikada tovna junad nisu bila jeftinija nego poslednjih meseci. Jedno tele košta 600 evra, a poljoprivredni proizvođač mora da ga čuva od 9 do 12 meseci. Pre par meseci cena tovnih junadi je bila 2,2 evra po kilogramu žive vage, a danas 1, 7 evra. A cena u kasapnicama je ostala ista. Gde te pare idu ? I tako se pravi dupla šteta. I za poljoprivredne proizvođače i za kupce, odnosno sve građane koji odlaze u prodavnice i kasapnice - izjavio je danas u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma.

krava, krave, kamion, prevoz transport krava

Foto: Shutterstock

- Imajući u vidu da poljoprivredni proizvođač jednom godišnje prima platu, odnosno jednom godišnje dolazi do para i onaj ko ima 10 junadi u štali, na taj način godišnje gubi između 3000 i 4000 evra. Ne kažem da je za to kriv ministar poljoprivrede, ali moraće u taj posao da se uključi i inspekcija da vidimo gde ta razlika u ceni odlazi, jer se dešava da oni koji se bave preradom mesa i prodajom u kasapnicama zarađuju po dva puta više u odnosu na nabavnu cenu - rekao je on.

"Govor na sahrani patrijarha nije bio politički"

 

- Slušam neke koji kažu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije trebao da govori na sahrani Patrijarha Irineja. Njegov govor uopšte nije bio politički, njegov govor je bio pravoslavni i emotivni - rekao je Marković.

"Moramo da radimo i nosimo korona virus kao da je običan grip"

 

Palma je rekao i da predlaže da sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović obiđe kovid ambulante i odeljenja i da obiđe i narodne poslanike koji su zaraženi korona virusom jer on, ističe, ima imunitet.

- Siguran sam da svi pacijenti u kovid odeljenjima imaju maksimalnu uslugu i treba da se zahvalimo svim zdravstvenim radnicima. Ja sam siguran da 20 posto građana Srbije ima virus, a nema simptome. I još jednom bi apelovao da se smanje medijske poruke o koroni. Mi moramo da radimo i nosimo taj virus kao da je običan grip. Da rade fabrike i da nam deca idu u škole. Evo neki gradovi su sami doneli odluku da deca ne idu u škole. Ne može grad da ima takvu autonomiju. Autonomiju nad decom imaju roditelji. Takođe mi narodni poslanici treba da radimo i ne sme da nas uplaši korona virus - rekao je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gresis

    24. novembar 2020 | 15:19

    U Srbiji postoji palna...vucko...mali....vuckov brat....crnogorski klanovi...kosovski sverceri....i to je sve.....trulo iz korena....nema logike nema mozga....

  • Kiki

    25. novembar 2020 | 22:01

    ŽIVEO BETOVEN

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>