• 0
 ≫ 

Kina opet remeti trgovinske tokove. Ipak je pronađen virus kod smrznutih proizvoda?

 ≫ 

Kina je pojačala testiranje smrznute hrane, a nedavno su tamošnji mediji pisali da sumnjaju kako "kovid-19 potiče iz inostranstva"

  • 0
Zamrznuta hrana

Foto: Pixabay

Najveća kineska pijaca prehrambenih proizvoda obustavila je prodaju i čuvanje hlađenog i smrznutog mesa i morskih proizvoda, zbog slučajeva korona virusa povezanih sa tom vrstom hrane.

Pijaca Sinfadi u Pekingu, koja se vezuje za buktanje epidemije u junu, uklonila je proizvode i dezinfikovala više od 100 hladnjača i isključila struju u njima, pišu kineski portali.

Rukovodstvo pijace, navodi se, sprovodiće dnevne provere u skladištima i hladnjačama za voće i povrće.

Ta odluka doneta je nakon što se nekoliko radnika koji su rukovali smrznutim proizvodima u gradovima Kvingdao i Tiandžin zarazilo korona virusom, iako u Pekingu nije bilo lokalne transmisije virusa.

Kina je pojačala testiranje smrznute hrane nakon što je otkriveno, u nekoliko navrata, da se virus nalazi u proizvodima i njihovim pakovanjima, što pokreće masovno ispitivanje hrane i osoblja, obustavlja se uvoz i dolazi do poremećaja trgovinskih tokova.

Video: Vučić: Nadamo se novim investicijama iz Kine

(Telegraf Biznis/Таnjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>