• 89
 ≫ 

Vučić najavio pomoć za ugostitelje i turističke radnike ako bude novih zatvaranja

 ≫ 

Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, gledaćemo da pomognemo ljudima u turizmu i ugostiteljstvu. Da li će to biti još jedan minimalac videćemo -  rekao je predsednik Srbije

  • 89
KORONA MERE UBLAŽAVANJE RESTORANI PONOVO OTVORENI

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ako bude novih zatvaranja turističkih potencijala i ugostiteljskih objekata, a idemo ka tome, država razmatra novi set pomoći za njih, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. posle obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu.

- Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, gledaćemo da pomognemo ljudima u turizmu i ugostiteljstvu. Da li će to biti još jedan minimalac videćemo -  rekao je predsednik Srbije.

On je dodao i da je nešto ostavljeno za crne dane i da ljudi treba da budu zadovoljni zbog toga.

Pre toga se osvrnuo i na nove brojeve, kada su zaraženi korona virusom u pitanju, i rekao da su loši, zbog čega predstoji jedna od najtežih sedmica.

- Sutra zaseda i Krizni štab, nadležni će poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali sam ih zamolio za razumevanje, jer država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava. Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo - rekao je Vučić.

 

"Očekujem spuštanje nivoa javnog duga pre kraja godine"

 

Predsednik Srbije je rekao da očekuje da pre kraja godine bude još malo spušten nivo javnog duga.

Javni dug Srbije je, prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, na kraju septembra iznosi 56,7 odsto BDP-a.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    29. novembar 2020 | 22:26

    Botovi legli da spavaju.piši narode

  • Marko

    29. novembar 2020 | 21:20

    Samo smete da zatvorite ono sto drze SRBI (kafice, restorane, butike, itd) a ono sto drze NEMCI I FRANCUZI (fabrike sa po 300-400 zaposlenih) ne smete, a one su garant veci izvor zaraze!

  • Delija Dorcol

    29. novembar 2020 | 20:53

    Necu pomoc. Ocu da se radi. Kratko i jasno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>