• 0

Pokrenut besplatni program pomoći za mikro, mala i srednja preduzeća: Kako da se prijavite

Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program

  • 0
Dizajn kuće arhitektura biznis

Foto: Shutterstock

Centar za digitalnu transforomaciju Privredne komore Srbije (PKS) pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program "Speed 2.0" koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program "Speed 2.0" na sajtu Centra za digitalnu transformaciju (CDT).

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će online analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapređenja, poručeno je iz PKS.

Preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronadju rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne trasnformacije. Iz PKS su naveli da su konsultanti Centra za digitalnu transformaciju već radili sa oko stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa "Speed 1.0", tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

Sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti, a kroz tu samoevaluaciju dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije koronavirusa. Program "Speed 2.0" razvijen je uz podršku PKS i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Video: Čadež o pregovorima u Vašingtonu: Dali smo dobre ekonomske predloge

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke