• 1
 ≫ 

QR kodom sada možete lakše da prodate polovni automobil u Srbiji

 ≫ 

Pored toga što je plaćanje QR kodom brzo i jednostavno, ono je i veoma bezbedno

  • 1
qr code, kju ar kod

Printskrin: Youtube/DoItForDummies

Svi korisnici sajta Polovni automobili odnedavno imaju mogućnost da usluge na sajtu plaćaju putem IPS QR koda Narodne banke Srbije, čime su postali prvi oglasnik u Srbiji koji je uveo i ovu mogućnost plaćanja.

Na ovaj način želeli su da svima onima koji odluče da oglase prodaju automobila preko njihovog sajta omoguće jednostavan, brz i siguran način plaćanja usluga promocija, bilo da se radi o isticanju oglasa u pretrazi, na naslovnoj, XL-a ili kupovine dodatnog oglasa.

Plaćanje QR kodom veoma je jednostavno. Nakon što se odluči za određeni vid dodatne promocije oglasa, korisnik će dobiti, pored već postojećih načina plaćanja, i mogućnost da uslugu plati QR kodom.

Dovoljno je da jednokratni QR koji će mu se pojaviti na ekranu skenira Mbanking aplikacijom njegove banke i tako odmah izvrši plaćanje, a željena usluga će mu odmah biti dostupna.

Pored toga što je plaćanje QR kodom brzo i jednostavno, ono je i veoma bezbedno. Naime, korisnik koristeći ovu opciju plaćanja ne ostavlja nijedan lični podatak sa svoje kartice ili računa.

Za plaćanje QR kodom dovoljno je da na svom telefonu imate instaliranu Mbanking aplikaciju vaše banke, a plaćanje možete da izvršite ako je vaš oglas već aktivan na sajtu polovniautomobili.com ili u trenutku kada postavljate oglas.

Zbog praktičnosti primene, tj. skeniranja koda za koji je potreban mobilni telefon, ova usluga je za sada dostupna samo na desktop verziji sajta.

- Očekujemo da će i na tom polju doći do unapređenja, pa će ova opcija biti omogućena i na mobilnoj verziji i aplikaciji - kažu na ovom portalu.

Narodna banka Srbije je u saradnji s bankama omogućila internet trgovcima da na jednostavan način primene rešenje za prihvatanje instant plaćanja na svojim internet prodajnim mestima korišćenjem metoda „IPS skeniraj”.

Rešenja za prihvatanje instant plaćanja koja banke nude internet trgovcima prethodno je sertifikovala Narodna banka Srbije, a same banke su dužne da internet trgovcima pruže neophodnu tehničku dokumentaciju i podršku tokom procesa testiranja rešenja kako bi se u što kraćem roku omogućilo prihvatanje novog platnog instrumenta.

Naknade za prihvatanje instant plaćanja na internetu niže su od naknada za prihvatanje platnih kartica, novčana sredstva od prodaje odmah su na raspolaganju trgovcu bez obzira na to da li je kupovina izvršena radnim danima, danima vikenda ili praznicima. Pored toga, kupcima je putem instant plaćanja omogućeno da ostvare i povraćaj sredstava ako, na primer, dođu u situaciju da im kupljeni proizvod ne bude isporučen.

Video: Siniša Mali o izgradnji metroa u Beogradu: Projekar je postao deo programa Srbija 2020-25

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>