• 15

5.000 dinara za sve penzionere do Nikoljdana: Vlada usvojila odluku

Isplata za manje od 10 dana

  • 15
penzioneri

Foto: Mathew Bennett

Članovi vlade usvojili su odluku da se u naredne dve nedelje isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara.

Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara.

Kako je ranije danas rekao ministar finansija, Siniša Mali, jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara biće isplaćena svim penzionerima 17. ili 18. decembra, a u gotovo istom periodu pomoć od države može da očekuje i ugostiteljski sektor u visini jedne minimalne zarade.

Mali navodi da je sa tim novim merama, paket pomoći države građanima i privredi tokom ove godine porastao na šest milijardi evra, što je, kaže ministar, oko 12,9 odsto BDP-a.

Podsetio je da je od početka krize izazvane koronom, država pomogla privredu sa tri puna minimalca i još dva do 60 odsto vrednosti minimalne zarade, pomoć od 100 evra za sve punoletne građane, jednokratna pomoć penzionerima u aprilu od po 4.000 dinara.

Zatim, dodao je, država je povećala plate zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a uplaćena im je nedavno i jednokratna pomoć u vrednosti od po 10.000 dinara.

Video: Vučić: Pored minimalca i penzija, skočiće i plate u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    Zasto penzionerima, on primaju redovno i to je to, sta da radimo mi kojima je drzava zabranila da radimo?????

  • ID

    Hvala državi

  • Alrksandar

    Ima jedno geslo kod naroda. Nije vazno kolika je penzija nego je vazno koliko je dugo primas. UTEHA.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke