• 0

Hitrou uvodi naknade od 5 funti za parkiranje u zoni terminala. To je šema za vraćanje profita

S naplatom bi trebalo da se krene u poslednjem kvartalu 2021, a ovo je za sada samo predlog, dat u pokušaju da se izgubljeni profit povrati što pre

  • 0
Heathrow airport, aerodrom Hitrou, London, Engleska

Heathrow / Foto: Shutterstock

Nekada najprometniji evropski aerodrom, londonski Hitrou (Heathrow), najavio je izvesne promene kako bi nadomestio gubitke nastale usled pandemije kovida-19.

Naime, ovaj simbol engleske prestonice u minusu je 1,5 milijardi funti zbog krize koja i dalje tutnji svetom, i zato planira da naplaćuje naknadu od 5 funti ("Forecourt Access Charge"), svim vozačima koji autom uđu u zonu aerodromskih terminala.

S naplatom bi trebalo da se krene u poslednjem kvartalu 2021, a ovo je za sada samo predlog, dat u pokušaju da se izgubljeni profit povrati što pre. Međutim, neka vozila bi bila izuzeta, kao što su policijska ili kola hitnih službi. Kompletna lista onih kojima neće biti naplaćivano parkiranje tek treba da bude finalizovana.

Putnici svakako već imaju alternativnu mogućnost, da parkiraju vozilo na propisanom parkiralištu ili da do zone terminala stignu besplatnim autobusom. Tokom pandemije, Hitrou je gubio čak 5 miliona funti dnevno, a broj putnika je opao za 80%.

Godišnje ih regularno prođe 80 miliona kroz ovaj evropski aerodrom. Kažu da očekuju manji broj automobila, zbog oslabljene potražnje, kao i da korišćenje javnog prevoza tokom pandemije predstavlja novi izazov.

Nova naknada od 5 funti zameniće planove vezane za projekat "Ultra Low Emissions Zone", koji je Hitrou najavio u maju 2019. Aerodrom smatra da će im promena pomoći da finansijski zaštite poslovanje i da kratkoročno sačuvaju radna mesta. Slične naknade već su uveli i drugi aerodromi u Britaniji.

Video: Simbol srpsko- američkog prijateljstva: Ovako izgleda novi aerodrom u Pranjanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>