Kad ćevapi zamirišu Njujorkom: Porcija 15 evra, a za gibanicu i zeljanicu daju 1.000 dinara
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Locanda degli Artisti
Cevapcici iliti kofte je jelo turskog porekla koje smo mi modifikovali. Cevapcici su prvi put servirani u restoranu Tanasko Rajic u Beogradu oko 1860 godine. Prvi put zvanicno servirani kao jelo po receptu, Mada su se sluzili naveliko po Bosni i Hercegovini, Makedoniji cak I na prostorima danasnje Rumunije I Bugarske Jo's tokom 16 veka. Svaka cast Leskovcanima, Nislijama i Beogradjanima ali meni subjektivno su se najvise svideli cevapi u Novom Pazaru, Travniku i Banja luci... I to bas Tim rasporedom. Mi ovde u Italiji drzimo restoran srpske (balkanske) kuhinje blizu jezera Iseo (Brescia) I nasi cevapi se prave po receptu moje cukunbake koja je prvi put zvanicno predstavila cevap na nas nacin 1914 godine. Radimo ga od tri vrste mesa, govedina, teletina i svinjetina I osim sto smo umesto pire krompira ubacili pomfrit Druge izmene nismo pravili. Sve je orginalno kako baka Sofija pravila, sa lukom,domacim ajvarom zelenom salatom servirano u tanjiru. I cena je takodje 15 eura kao I u Njujorku 😊
Radenko
To nisu cevapi , pogotovo ovi Bosanski cevapi,kad se ohladi cevap, bolje da pojedes uginulog rakuna nego taj cevap , mnogo oni mora da uce da bi to bilo ukusno , retko koji nas ( Balkanski) restoran u USA moze da se pohvali da ima dobru i pravu hranu sa nasih prostora , ali bitno da naplacuju nostalgiju
gost
Cevapi su bosansko tradicionalno jelo