Cevapcici iliti kofte je jelo turskog porekla koje smo mi modifikovali. Cevapcici su prvi put servirani u restoranu Tanasko Rajic u Beogradu oko 1860 godine. Prvi put zvanicno servirani kao jelo po receptu, Mada su se sluzili naveliko po Bosni i Hercegovini, Makedoniji cak I na prostorima danasnje Rumunije I Bugarske Jo's tokom 16 veka.
Svaka cast Leskovcanima, Nislijama i Beogradjanima ali meni subjektivno su se najvise svideli cevapi u Novom Pazaru, Travniku i Banja luci... I to bas Tim rasporedom. Mi ovde u Italiji drzimo restoran srpske (balkanske) kuhinje blizu jezera Iseo (Brescia) I nasi cevapi se prave po receptu moje cukunbake koja je prvi put zvanicno predstavila cevap na nas nacin 1914 godine. Radimo ga od tri vrste mesa, govedina, teletina i svinjetina I osim sto smo umesto pire krompira ubacili pomfrit
Druge izmene nismo pravili. Sve je orginalno kako baka Sofija pravila, sa lukom,domacim ajvarom zelenom salatom servirano u tanjiru. I cena je takodje 15 eura kao I u Njujorku 😊
To nisu cevapi , pogotovo ovi Bosanski cevapi,kad se ohladi cevap, bolje da pojedes uginulog rakuna nego taj cevap , mnogo oni mora da uce da bi to bilo ukusno , retko koji nas ( Balkanski) restoran u USA moze da se pohvali da ima dobru i pravu hranu sa nasih prostora , ali bitno da naplacuju nostalgiju
Locanda degli Artisti
Cevapcici iliti kofte je jelo turskog porekla koje smo mi modifikovali. Cevapcici su prvi put servirani u restoranu Tanasko Rajic u Beogradu oko 1860 godine. Prvi put zvanicno servirani kao jelo po receptu, Mada su se sluzili naveliko po Bosni i Hercegovini, Makedoniji cak I na prostorima danasnje Rumunije I Bugarske Jo's tokom 16 veka. Svaka cast Leskovcanima, Nislijama i Beogradjanima ali meni subjektivno su se najvise svideli cevapi u Novom Pazaru, Travniku i Banja luci... I to bas Tim rasporedom. Mi ovde u Italiji drzimo restoran srpske (balkanske) kuhinje blizu jezera Iseo (Brescia) I nasi cevapi se prave po receptu moje cukunbake koja je prvi put zvanicno predstavila cevap na nas nacin 1914 godine. Radimo ga od tri vrste mesa, govedina, teletina i svinjetina I osim sto smo umesto pire krompira ubacili pomfrit Druge izmene nismo pravili. Sve je orginalno kako baka Sofija pravila, sa lukom,domacim ajvarom zelenom salatom servirano u tanjiru. I cena je takodje 15 eura kao I u Njujorku 😊
Podelite komentar
Radenko
To nisu cevapi , pogotovo ovi Bosanski cevapi,kad se ohladi cevap, bolje da pojedes uginulog rakuna nego taj cevap , mnogo oni mora da uce da bi to bilo ukusno , retko koji nas ( Balkanski) restoran u USA moze da se pohvali da ima dobru i pravu hranu sa nasih prostora , ali bitno da naplacuju nostalgiju
Podelite komentar
gost
Cevapi su bosansko tradicionalno jelo
Podelite komentar
Teorija relativiteta
Sta se palite? Tih 15 E je tamo i manje od onih 4 E koliko ti cevapi kostaju ovde!
Podelite komentar
Obavezno probajte
U Novom Pazaru porcija najboljih cevapa na svetu 500 dinara sa svim prilozima !
Podelite komentar
Mustafa
@Obavezno probajte
A koliko je prosečna plata u NP?
Podelite komentar
New York- čanin
New York ima Sve kuhinje sveta ! MiImamo Samo 2 mesta “naša” sadomaćom hranom i nije loše ,Ali nije to to ! Pozdrav za sve iz NYC-a
Podelite komentar
Bleki
@New York- čanin
Koji si ti čanin ljubi te brat Srbin:)
Podelite komentar
Vladimir
Plus obaveznih 15% bakšiša na racun to je neki minimum inace moze da ide 18% a i 20%.
Podelite komentar
Milan
@Vladimir
Pa nije to srbija.
Podelite komentar
dragan
Zato nas narod kupuje na grame e to je Srbija dok je Amerika vele sila
Podelite komentar
Marko
Jeftinije nego u beogradu. Jos kad se uporede njihove plate i nase...strasno
Podelite komentar
ono
Srpski zaštićeni specijaliteti su cenjeni u celom svetu.
Podelite komentar
Miloje
@ono
Koji su zasticeni?
Podelite komentar