• 11

Od 1. januara veća pomoć za nezaposlene porodilje, evo koliko novca će im leći na račun

Ukupna pomoć za prvo dete iznosiće 50.000 dinara

 • 11
trudnica, beba, mama

Foto: Unsplash

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da će budžet za socijalna davanja u narednoj godini biti uvećan za 76 miliona dinara i da neće biti smanjenja ni u jednom segmentu.

Ona je kazala da će se na današnjoj sednici Skupštine grada naći paket mera koji se tiče socijalno ugroženih građana i najavila da će od 1. januara jednokratna pomoć za nezaposlene porodilje, i one sa niskim primanjima, biti uvećana za 5.000 dinara.

Tako će, kako je navela, nezaposlene porodilje dobijati 30.000 dinara, a ukupna pomoć za prvo dete iznosiće 50.000 dinara.

- To ne isključuje prava iz republičkog budžeta jer svaka porodilja ima pravo na još 100.000 dinara, dečji dodatak i sva ostala davanja - rekla je Stanisavljevićeva, navodi se se u saopštenju Sekretarijata.

Ona je dodala da će 6.900 korisnika novčane socijalne pomoći u Beogradu dobiti dodatak od deset odsto na mesečni iznos socijalne novčane pomoći.

Nataša Stanisavljević ukazuje da će korisnici socijalne pomoći, stariji od 65 godina, od Grada Beograda dobiti dodatak od 5.000 dinara i dodala da će beskućnici u vanrednim situacijama ubuduće moći da koriste obrok u narodnim kuhinjama.

- Za sve ove mere u budžetskim sredstvima planirano je 50 miliona dinara - precizirala je sekretarka.

Dodala je da su, iako tokom ove godine nije bio povećan broj zahteva za socijalna davanja, u budžetu predviđena sredstva ako se to eventualno desi.

Kako je rekla, u Prihvatilištu za odrasla i stara lica trenutno je 66 korisnika, dok je u Prihvatilištu za decu 25 korisnika, a u toj ustanovi od početka godine utočište je našlo više od 100 dece.

- Ni u jednom od prihvatilišta nije bilo zaraženih, za šta su zaslužni, pre svega, zaposleni u ovim ustanovama, koji su već deseti ciklus u dobrovoljnoj, preventivnoj izolaciji sa korisnicima - navela je.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Jovana Stefanović

  18. decembar 2020 | 08:55

  ZA GRAD BEOGRAD... A za nas obične smrtnike iz unutrašnjosti ništa 🤷🏽‍♀️

  18
  2

  Podelite komentar

 • Zeljko

  18. decembar 2020 | 09:12

  Pevaci dobili po 90.000h nekaaa. A mi sto cekamo penziju ni cvonjka.

  12
  1

  Podelite komentar

 • Zeljko

  18. decembar 2020 | 09:10

  Gde je pomoc za nas sto cekamo penziju niko nas ne vidi i nezna za nas niti nas spominje. Sramota. Penzionerima po 5000h a nama NISTA. Nema nas kao penzionera 1,7miliona.

  12
  0

  Podelite komentar