• 0
 ≫ 

Novi soj korone i dalje ukida letove iz Britanije: Raste broj zemalja koje se pridružuju zabrani

 ≫ 

Prethodno su zabranu uvele Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, Austrija, Irska i Bugarska, zatim Iran, Salvador...

  • 0
Kairo, Egipat Foto/Tanjug/ Tanja Valič

Listi zemalja koje su uvele zabranu na letove iz Velike Britanije zbog pojave novog, zaraznijeg soja korona virusa, priključile su se u nedelju i Turska i Švajcarska, a potom i Kanada, javla BBC, a prenosi Tanjug.

Jutros su i Poljska, Argentina i Čile saopštile da će obustaviti letove za i iz Velike Britanije zbog širenja novog soja korona virusa.

Samo nekoliko sati nakon što je britanski premijer Boris Džonson saopštio da se moraju odložiti božićne kupovine i okupljanja na jugu Engleske zbog pojave" novog soja korona virusa koji se veoma brzo širi", zabranu su uvele Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Belgija, Austrija, Irska i Bugarska, a Hrvatska je proglasila 48-časovnu suspenziju, preneo je AP.

Češka je uvela striktnu meru karantina za sve putnike koji stižu iz Velike Britanije i, kao i Rumunija, najavila skoru zabranu za sve letove sa "ostrva", dok je vlada Švedske saopštila da će uvesti" putne restrikcije prema Velikoj Britaniji", preneo je londonski Gardijan.

I Nacionalni savet za vanredne situacije Rumunije (CNSU) odobrio je suspenziju letova iz Velike Britanije i Severne Irske, u periodu od 14 dana, a državljani iz te dve zemlje koji uđu u Rumuniju će morati da idu u karantin.

Letove je na 48 sati suspendovala i Danska, počev od danas u 9 časova sve letove sa Velikom Britanijom kako bi ograničila širenje novog soja koronavirusa, saopštili su danski zvaničnici.

Van EU, zabranu na letove iz Velike Britanije uveli su i Izrael, Iran i El Salvador, a Maroko je najavio suspenziju avio saobraćaja.

Video: Izašli na ulice Londona i bahatili se kao nikad u poslednjem izlasku pre zaključavanja grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>