• 54
 ≫ 

Vlada usvojila predloge Kriznog štaba: Ovo je novo radno vreme kafića, radnji, frizera, teretana...

 ≫ 

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka

  • 54
BEOGRAD puni KAFICI MERE lepo suncano vreme prognoza

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici usvojila je najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19.

Radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečijih igraonica biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Radno vreme ugostiteljskih objekata i to kafića i restorana, takođe će biti od ponedeljka do petka do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala bez izuzetka.

Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski ikozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Nove mere stupaju na snagu danas 21. decembra i biće na snazi do petka 25. decembra 2020. godine, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

- Podsećamo da, u skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost - kažu u Vladi.

Takođe, apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

hairdresser frizer, frizure

I frizerima duže radno vreme, Foto: Pixabay

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 časova.

Vlada Republike Srbije i Krizni štab apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno i da štite svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice.

- Poštovanjem mera i odgovornim ponašanjem, čuvamo i naš zdravstveni sistem. Dobro poznate epidemiološke mere i preporuke, poput nošenja maske u svim zatvorenim prostorima, redovno pranje ruku, držanje odstojanja od drugih ljudi, dezinfekcija svih površina kao i često provetravanje prostorija ostaju na snazi - kažu u Vladi.

Video: Najnovija odluka Kriznog štaba: Nove mere stupaju na snagu odmah

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    21. decembar 2020 | 15:44

    Pitam se samo ko je taj što je toliko pametan pa je odredio da se ne pušta muzika od 17-20h ??? Nisam znao da to može da ima efekta na viruse ... Odavno se nisam ovako nasmejao... 😅

  • 🏴‍☠️🇷🇸

    21. decembar 2020 | 16:15

    A najjace komentar videcemo kako ce ovih 5 dana biti, pa cemo odluciti sta ce biti za vikend. Lepo kazite, ljudi pred bankrotom smo, ili cemo raditi ili cemo se suociti sa katastrofom, a blizu nje smo. A ne da lupate kako smo prepuni para a ne mozemo da izdrzimo 10 dana sa skracenim vremenom. Nemacka, Francuska, Crna Gora, Italija, Hrvatska itd, svi u blokadi, sve se zatvara a mi sila nebeska otvaramo kafane i trzne centre. Neka nam je Gospod Bog u pomoci samo. Samo da znate, preminule ce te nositi na dusi....

  • Mitar

    21. decembar 2020 | 16:14

    Usvaja te predlog u 15h da se radi do 20h,i sad imas ljude koji ce danas raditi tri sata duze, nikada im niko to platiti nece niti ce im kad vratiti sve zbog toga sto odluku donosite sad za odmah. Ono sto zelim da kazem to je da vec sada znate ono sto cete odluciti u petak, samo zamlacujete narod sa tim pricama kako vi o necemu zasedate. Dobro se zna ko ovde odlucuje o svemu! Bog ce vam suditi za sve ove igrarije, kada vec mi kao narod to ne umemo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>