• 18
 ≫ 

Kafići do 18h, zabranjena živa muzika: Večeras pojačane kontrole, upozorenja zbog mera pa pražnjenje

 ≫ 

Prvo će biti izdavana upozorenja, a potom će se prazniti rizična mesta

  • 18
DJ žurka splav noćni izlazak, izlasci party

Foto: Pixabay

Sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš istakao je da će u novogodišnjoj noći biti pojačane kontrole poštovanja mera za suzbijanje virusa korona jer, kako kaže, i dalje postoji jedan do dva odsto građana koji odbijaju da poštuju mere.

- Na snazi su posebne mere za 31. i 1, da ugostiteljski objekti rade do 18.00 sati. Živa muzika je zabranjena, muziku sa zvučnika je dozvoljeno emitovati do 17.00 sati - rekao je Glavaš gostujući na televiziji "Prva".

Na kontroli mera će ove večeri zajedno raditi grad i republika, biće uključeno i Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Sa kontrolom se počinje u 12.00 sati i prvo će biti izdavana upozorenja, a potom će se prazniti rizična mesta. Pripadnici policije će imati puno posla jer večeras neće biti vatrometa, a kupuje se puno pirotehnike. Apelujemo da se najmlađima ne daju pirotehnička sredstva u ruke, do sada smo imali puno povreda, a teško je pomoći kada je sad veliki deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu - dodaje on.

Glavaš je istakao i da će biti obraćena posebna pažnja na rizične kućne žurke, jer na jednoj žurci mogu da se zaraze desetine ljudi.

- Ukoliko znamo kakva je epidemija, da svaki dan umire više desetina ljudi, više hiljada je pozitivno, globalno umre sto hiljada ljudi, milioni su zaraženi, ovu godinu moramo drugačije da dočekamo. Uzdržimo se od nepotrebnih aktivnosti, uključujući i žurke u stanovima. Intenzitet virusa slabi, ali ne treba da se opustimo - napomenuo je on.

Kako navodi, išlo se u susret privredi, ali i tome da sugrađani mogu da se snabdeju. Radno vreme prodavnica nije skraćeno kako ne bi bilo gužvi jer to može da ugrozi zdravlje nacije.

Osim što neće biti organizovanog dočeka Nove godine, grad Beograd je sve događaje koji se tiču Beogradske zime, kako kažće Glavaš, "pomerio za neko lepše vreme".

Video: Tržni centri u Srbiji puni kao oko: Dugačak red ispred poznate modne radnje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđanka

    31. decembar 2020 | 09:17

    Dragi moji, tata mi je narespiratoru, sestra na pregledu u kovid ambulanti, a sestric se oporavlja od korone...Postovali su mere i preporuke, ali neki drugi nisu... Cuvajte se! Ne dozvolite sebi pakao u kakvom je moja porodica. Srecno!

  • srce

    31. decembar 2020 | 08:57

    Malopre slusam na TV nekog iz komunalne kako kaze da danas nece biti dnevnih zurki.. a ja znam najmanje 50 njih koji idu negde? Hoce li u te lokale da dodje komunalna ili ne? 🤫

  • mario

    31. decembar 2020 | 08:51

    Sta cemo sa dnevnim zurkama koje ce praviti 50posto kafana najmanje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>