• 3

Dobar početak: Prvog dana 2021. godine bitkoin vredi više od 29.000 dolara!

Ova kriptovaluta je intenzivno napredovala prošle godine

  • 3
bitkoin Foto: Pixabay

Sigurni smo da ste odavno čuli za najpoznatiju svetsku kriptovalutu - bitkoin, koja je u 2020. zabeležila neverovatan rast, usled pojačanog apetita ulagača za rizičnijim, alternativnim imovinama.

Prema podacima stručnjaka, ovaj digitalni novčić je čak napredovao 10 puta više nego zlato u prošloj godini, a znamo koliko je plemeniti metal cenjen kada dođu krizna vremena.

Bitkoin je 2020. završio na zavidnom nivou, a isto tako je "zakoračio" i u 2021. Naime, u ovom trenutku popularna kriptovaluta vredi oko 29.200 dolara.

Ako još razmišljate vredi li ulagati u bitkoin, obratite pažnju na ove 3 činjenice, i pametno investirajte u godini koja je pred nama.

1. Globalno usvajanje bitkoina se ubrzava. Na primer, broj korisnika popularnog blokčejn novčanika neprekidno se povećavao tokom 2020. godine i ubrzavao od početka novembra. Podaci govore o porastu ovih novčanika u poslednjih 12 meseci - sa 43 miliona na 62 miliona.

2. Vrednost bitkoina savršeno odgovara makro-klimi. Ovaj novčić je "rođen" iz globalne finansijske krize 2009. godine. Mala, ali rastuća grupa idealista ga je podržavala sve ovo vreme, i sada je jasno zašto. U Velikoj Britaniji odnedavno možete unovčiti bitkoin na čak 16.000 bankomata u zemlji.

3. Volstrit postaje "kripto". Bitkoin je bio najuspešnija klasa imovine 2020. godine. Zlato i akcije su ostali u zapećku, u poređenju sa njim.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    1. januar 2021 | 08:57

    Meni ne vredi ništa. Samo još jedna globalistička ideja kako da nas opljačkaju.

  • rudarenje bitcoina je isplativo

    1. januar 2021 | 13:44

    BTC iliti bitcoin ce nastavit da raste. Jer kako se pise na bitsocinkupovinaprodaja postoji mogucnost da vrednost bitcoina uskoro predje i 50000. Vreme za pravu trgovinu sa bitcoin valutom je upravo sada.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>