• 7

Zlatiborska gondola počinje s radom 11. januara: "Biće mamac za turiste", a ovo su cene karata

Stanovnici Čajetine imaće posebne popuste, pa će tako odrasli, umesto 1.000 dinara, ulaznicu plaćati upola manje

  • 7
Zlatibor, Gondola, Čajetina Foto: Rina.rs

Zlatiborska Gold gondola počeće da radi u ponedeljak, 11. januara, nakon pet godina od početka radova na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu.

Informacija je objavljena na sajtu Opštine Čajetina, gde se dodaje i da je svečano otvaranje u četvrtak, 14. januara, u 11 časova. Vožnja gondolom biće besplatna prva dva dana, za stanovnike Čajetine koji prilože ličnu kartu, kao i za sve koji pokažu zahvalnice za učešće u "Zlatiborskoj mobi".

- Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije. Neke su trajale pet godina kao gondola, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora - izjavio je predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Kaže i da je cilj lokalnih vlasti da se, zahvaljujući gondoli, značajno poveća broj turista na Zlatiboru.

- Naš cilj jeste da u periodu od pet godina zabaležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja, i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžete Republike Srbije i Opštine Čajetina - ističe Stamatović.

Prilikom usvajanja cenovnika usluga Gold gondole posebno se vodilo računa da cene karata budu prihvatljive za svakoga, iako gondola mora da posluje po tržišnim principima, navodi se u saopštenju čajetinske opštine.

Vožnja do Tornika i nazad odrasle će koštati 1.000 dinara, karta za decu biće 550 dinara, dok će se deca do šest godina starosti voziti besplatno, uz uslov da su u pratnji bar jedne odrasle osobe. Stanovnici Čajetine imaće posebne popuste, pa će karta za odrasle koštati 500 dinara, a za decu 350 dinara.

Video: Od centra turističkog mesta do vrha planine i skijališta: Zlatiborska gondola puštena u probni rad

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    8. januar 2021 | 14:44

    Које радио радио конструкцију за гондолу ? Јел нека реномирана фирма или неки лаик који је прошао на тендеру само зато што је политички подобан ? Питам због безбедности породице ! Ако је нека политички потрчко моја породица у то чудо неће ући управо да је бесплатно а да се гранис добије преноћиште ... вреднији су наши животи !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>