• 0

Odmor se ponovo planira: Skok rezervacija u turizmu, a ovo je "udarna" grupa za povraćaj profita

Stariji građani, koji su već primili prvu dozu vakcine protiv kovida-19 u Britaniji, uskoro treba da prime i drugu dozu, što ima uliva osećaj sigurnosti. Uveliko rezervišu svoje letnje odmore...

  • 0
bus

Foto: Unsplash

Autobuski prevoznici i turoperatori zabeležili su neočekivani rast broja rezervacija u poslednje dve nedelje. Iz industrije kažu da je razlog za taj bum - "rastuće poverenje u vakcine".

Iako nema sumnje da pandemija i dalje vrši veliki pritisak na živote svih ljudi, ovo je znak da je sunce bar malo obasjalo turističku industriju, koja je imala tešku godinu.

TUI, najveći turoperator u Velikoj Britaniji, kaže da 50% rezervacija na njihovom sajtu trenutno dolazi od starijih od 50 godina. Ta grupa građana im ranije uopšte nije bila ciljna.

Turističke kompanije "National Express"-a kažu da su rezervacije onih koji imaju 65 godina ili više, porasle za 185% u poslednje dve nedelje, u odnosu na prošlu godinu.

Stariji od 65 godina uveliko bukiraju letnje odmore za 2021, kaže Jit Desai iz "National Express"-a, i dodaje da su prošlog vikend objavili brošuru za proleće-leto 2021, što znači da interesovanje postoji.

Po svemu sudeći, građani Velike Britanije - zemlje koja je prva počela s vakcinacijom protiv kovida-19 - imaju poverenje u ova naučna rešenja. Pandemija je bila pogubna za svetski turizam, a samo u Britaniji je ostalo upražnjeno na desetine hiljada radnih mesta.

Oni koji su već primili prvu dozu vakcine, za nekoliko nedelja bi trebalo da prime i drugu dozu, što im omogućava da planiraju odmor i raduju se putovanjima ponovo.

Takođe je primetno da ljudi sada rezervišu duže odmore, tačnije, umesto da u nekoj stranoj zemlji provedu sedam dana, oni biraju 10 ili 15. Vakcinacija može biti dobar pokazatelj na vraćanje turizma na stari nivo, u ovoj 2021.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke