• 0

Siniša Mali iz Pariza: Delegacija Srbije na sastanku sa francuskim ministrom

Mali je podsetio da je ministar Riester bio gost u Beogradu u novembru 2020. godine

  • 0
Siniša Mali Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija Siniša Mali naveo je danas da je Francuska važan partner našoj zemlji, a pogotovo uzimajući u obzir da će francuske kompanije Alstom i Ežis raditi na projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Mali je to napisao na svom Instagram profilu, uz fotografiju sa sastanka u Parizu sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom, a sastanku prisustvuje i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Mali je podsetio da je ministar Riester bio gost u Beogradu u novembru 2020. godine, kada su zajedno potpisali Sporazum o sprovođenju prioritetnih projekata u Srbiji.

Ministar finansija je naveo da je na sastanku razgovarano i o ekonomskoj situaciji izazvanom virusom Kovid-19, ali i o tome kako je Srbija uspela da se uspešno izbori sa svim izazovima i da bude broj jedan po broju vakcinisanih građana u Evropi.

Mali je naveo da će osim tog sastanka, danas u Parizu imati sastanak i sa predstavnicima kompanija Alstom i Ežis, koje će raditi na projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Video: Mali potpisao sporazum za početak aktivnost DFC u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>