• 0

Samo za prave fanove: Hotel gradi biznis na popularnoj seriji. Koliko je noćenje u ovoj sobi?

Rezervacija je dostupna samo ograničeno vreme. Posetioci koji vole šah mogu da rezervišu sobu onlajn, koristeći kod "harmon" ili putem telefonskog poziva

  • 0
The Queen’s Gambit "The Queen’s Gambit" / Foto: Promo/Netflix

Američka hotelijerska industrija "zatvorila je" 2020. sa ogromnim brojem praznih soba za tu godinu: čak 1 milijarda je ostala bez gostiju.

Ipak, hotel 21C iz Leksingtona (Kentaki) ima plan kako da sa te liste "eliminiše" barem jednu od 88 svojih soba. Enterijer sobe je inspirisan popularnom Netflix-ovom serijom "The Queen's Gambit", koja trenutno ima više od 62 miliona pretplatnika.

U čast glavne junakinje serije, Bet Harmon, soba nosi naziv "Harmon Room" i ukrašena je dekorom iz 1960-ih godina, zatim retro detaljima po uzoru na scene iz serije, a posebno onim vezanim za šah.

Soba uključuje šahovsku tablu, koja je takođe dostupna za kupovinu, kao i džinovsku šahovsku tablu. Nažalost, nije moguće igrati šah na njoj. Pored toga, soba je opremljena nameštajem kao iz "lokalne antikvarnice" i tapetama "The Knight's Gambit".

Rezervacija je dostupna samo ograničeno vreme. Posetioci koji vole šah mogu da rezervišu sobu onlajn, koristeći kod "harmon" ili putem telefonskog poziva. Cene po noćenju još nisu istaknute, ali možete poslati upit. U svakom slučaju, za više informacija treba posetiti sajt hotela.

S obzirom na popularnost serije, hotel bi trebalo da stekne poverenje fanova i koliko-toliko oporavi svoje finansijsko stanje. Turizam je protekle godine bio jedna od najugroženijih grana privrede u celom svetu.

Krajem januara smo pisali i o tome da je "The Queen's Gambit" pokrenula revoluciju: table za šah "idu kako alva", a prodaju se i šahovske ture.

Takođe, Gugl pretraga reči "šah" skočila je u nebesa od oktobra, dok setovi za šah lete sa polica rekordnom brzinom.

Video: Zaronite 20.000 milja pod morem u magični luksuz hotela: Podvodni tuneli sa pingvinima uz kaficu!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>