• 0
 ≫ 

Svi traže kuvare, frizere, knjigovođe i negovatelje: Kako do kurseva i digitalne obuke?

 ≫ 

Kursevi sa nižim cenama dostupni i online

  • 0
Božidarac Foto: Božidarac

U ovo izazovno vreme, određene profesije su bile na posebnom ispitu, ali neke druge dobile su zapravo šansu. Upravo zbog toga, povećano je interesovanje za dodatne obuke i dosta je onih koji se opredeljuju za prekvalifikacije.

Istovremeno, bogata je ponuda za obuke, odnosno za kuvare, frizere, knjigovođe, negovatelje i to iz svog doma. A to su sve zanimanja koja su prethodnih meseci izuzetno tražena od strane poslodavaca u Srbiji.

Centar za obrazovanje i kulturu "Božidarac" je tako u saradnji sa spoljnim partnerima pokrenuo platformu "Božidarac digital" zahvaljujući kojoj će sprovoditi kurseve onlajn, kako bi se prilagodili uslovima tokom epidemije koronavirusa.

Direktor "Božidarca" Vladimir Kljajić kaže da su se promene desile i na polju rada i na polju obrazovanja i da su u skladu sa njima oni prilagodili svoju ponudu obuka.

- Onlajn poslovanje je sada zablistalo u punom svetlu. Rodili su se neki novi online biznisi, a tradicionalne industrije su morale da se prilgode novim okolnostima. Škole i fakulteti su kompletna predavanja prebacili na neku od aplikacija za grupno praćenje. Pokazalo se da je moguće efikasno učiti i na ovaj način, bez velikog gubitka na kvalitetu. Tako smo prebacili kurseve na digitalnu obuku - kaže Kljajić.

Tu su tradicionalni kursevi za knjigovodstvo, kurs za frizere, kuvare, ali se uvode i novi, kao što je kurs za dizajn enterijera ili kurs za negovatelje.

- Brzi internet i uređaj sa kamerom jedini su uslovi da biste započeli neki online kurs. Praćenje kursa i učenje je moguće bilo kada i na bilo kom mestu, a cena online kruseva su niže u odnosu na slušanje klasičnog predavanja. Božidarac Digital platforma (http://bozidaracdigital.com/) je novo mesto sticanja veština - kaže Kljajić i ističe da je zanimanje negovatelja u poslednje vreme veoma traženo.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>