• 28

P.S. Fashion o otkazu uživo i optužbama za mobing: "Šokirani smo, priča nije tačna"

Vlasnik kompanije u razgovoru za naš portal negira optužbe, a reakcije stižu u vidu podrške donedavnoj zamenici marketnig menadžera

  • 28
PS Fashion, pi es fešn, društvene mreže

Foto: Shutterstock, Wikimedia

Izjava Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera kompanije P.S. Fashion, na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari izazvala je veliku pažnju javnosti.

Ona je, podsetimo, optužila firmu u kojoj je zaposlena za mobing. S druge strane, iz kompanije negiraju  sve optužbe na njihov račun, a vlasnik i generalni menadžer kompanije P.S. Fashion, Predrag Pantović u razgovoru za Telegraf Biznis, navodi da su zatečeni, zbunjeni i da priča nije onakva kakvu je vidi javnost. 

- Mi smo domaća kompanija, brend koji postoji toliko godina, i vodimo računa o odgvornosti, što i dokazujemo. Naročito prema našim koleginicama kojih je 487, što je 87 odsto žena od ukupnog kolektiva         - rekao nam je Pantović.

Za broj zaposlenih, za koji Bakula tvrdi da se drastično smanjio, odnosno da ih je ostalo samo troje na sličnom poslu, Pantović navodi da to nije tačno i da su zapravo tri osobe unapređene.

Prema njegovim rečima, iz firme je otišlo samo troje ljudi, od kojih dva fotografa, a jedini razlog je bio njihova neefikasnost. Jedna koleginica od navedenih troje, je otišla jer je dobila ponudu za posao u jednoj agenciji. 

Mi smo kontaktirali i P.S. Fashion za više detalja, a njihov odgovor prenosimo u celosti:

"Poštovani, povodom izjave naše koleginice Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera kompanije moramo istaći da smo vrlo šokirani svime što je ona na dodeli nagrade “Top 50 najbolje online stvari” izgovorila. Istina je da su dva zaposlena, od pomenutih devet, proglašeni tehnološkim viškom jer menadžment kompanije nije bio zadovoljan njihovim učinkom.

Konkretno reč je o 2 fotografa koji nisu na pravi način odgovorili na naše nezadovoljstvo radom koje im je predočeno u oktobru. Troje kolega koji su pokazale svoje znanje, veštinu i sposobnost su unapređene na više pozicije, a jedna od koleginica je početkom ove godine na svoj zahtev prekinula radni odnos sa našom kompanijom.

Tema mobinga je izuzetno važna jer je poznato da se u našoj zemlji takve stvari dešavaju i mi kao odgovorna kompanija želimo da javno ragovaramo o ovoj temi.

Preko našeg HR sektora uputićemo molbu koleginici Jovani da nam konkretno ispriča koje su mobirajuće aktivnosti doživele njene kolege iz marketing sektora. Budite sigurni da će, ukoliko se dokaže da je neko iz menadžmenta vršio mobing ili prekoračio svoja ovlašćenja biti sankcionisan najstrožijom kaznom.

Kao kompanija izražavamo veliko žaljenje što se naš brend danas, posle 25 godina rada bez ijedne mrlje, našao na tapetu uticajnih medija i influensera", naveli su nam u pisanom odgovoru.

jovana

Foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, Jovana Bakula, zamenica marketing menadžera poznate modne kompanije P.S. Fashion, dobila je juče priznanje u kategoriji Instagram na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari. Međutim, u uključenju uživo ona je uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala sve ugnjetavane radnike da se pobune.

- Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda - napisala je.

Onda je Bakula zaposlene pozvala na pobunu, a posle njenog istupa u javnost, mnogi su iskazali bojkot prema kompaniji.

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>