• 9

Pomoć države i za velika preduzeća u Srbiji, plus novi minimalac za turizam: Paket ipak širi

Izuzetak su banke i finansijske institucije

  • 9

U novom paketu pomoći države privredi naći će se i pomoć za velika preduzeća u Srbiji, kao i verovatno još jedan minimalac za turističke radnike, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Vučić je naveo da je molio Vladu i ministra finansija, da pored ostale pomoći u paketu budu i velika preduzeća osim banaka i finansijskih instutucija.

- Verujem da će oni to i usvojiti - naveo je Vučić. Dodao je da će novi paket pomoći biti predstavljen do kraja radne nedelje i da treba da obuhvati velika preduzeća, kao i turistički sektor. Najverovatnije, naveo je, u vidu minimalca.

Srbija uvećala izvoz u Kinu 50 puta

Imamo izvanrednu saradnju sa Kinom, "Jedan pojas, jedan put" je veoma značajan, a pomogli su nam da ne dugujemo za Železaru ili RTB Bor, a istovremeno to su i najveći izvoznici u Srbiji, rekao je predsednik Srbije.

On je, obraćajući se medijima, rekao da smo izvoz u Kinu uvećali 50 puta u poslednjih deset godina, što dovoljno govori o tome koliko je ta saradnja velika.

Podsetio je i da je potpisan ugovor sa Kinezima od 3,2 milijarde evra za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za odlaganjeotpada u 65 opština.

Na poziv kineskog predsednika Si Đipinga, Vučić je učestvovao na video-samitu koji organizuju Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    15 januara sve novine su objavile da će biti pomoć i za nezaposlene. Sada se više o tome ne spominje ni reč Sramota šta radite tim ljudima.

  • Zasto opet

    Radim za platu od 26ooo. Drzava uplati 18 ooo i poslodavac mi na ruke da, tj posalje razliku . Pa zar nije sramno? Raditi 27 radnih dana, sa svim radnim subotama i ispada da sve to vreme radis za 8ooo. Da li neko ima kontrolu nad tim? Znam da nisam jedina !!!! 😥😥😥

  • Mak

    Pa uhapsiste 22 finansijera,odakle sad novac?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke