• 15

Mihajlović vratila papir: Plan Srbijagasа nema početak ni kraj, podaci netačni, a laži ne usvajamo

Postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja "Srbijagasa"

  • 15
Zorana Mihajlović

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će Ministarstvo rudarstva i energetike dati saglasnost na program poslovanja "Srbijagasa" za 2021. godinu kad on bude predvideo odvajanje delatnosti, poštovanje zakona i jasne prioritete za investicije, što sve sada nije slučaj.

- Kad to bude u planu, Ministarstvo će taj plan prihvatiti. Plan koji su poslali nema ni početak ni kraj, podaci u njemu netačni, a ni Ministarstvo ni Vlada neće usvajati laž. U planu „Srbijagasa“ kao da ne postoji država, kao da ne postoje odluke Vlade u vezi sa razdvajanjem delatnosti. Tražimo da se to ispravi, i nećemo odustati od insistiranja da „Srbijagas“ bude kompanija koja posluje pregledno, efikasno i uspešno, jer je to pitanje budućnosti gasnog sektora Srbije”, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara pre početka osnivačkog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije.

Ona je rekla da postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja „Srbijagasa“, a kao jedan od primera navela je bilans tokova gotovine, u kome je priliv novca od investiranja oko 460 miliona dinara, a da je odliv 7,5 milijardi dinara, što znači da su 15 puta veći rashodi.

- To je ta gasifikacija kod koje se ne zna gde je novac, da je novac potrošen, a da nismo dobili gasifikovane gradove ili delove gradova - navela je Mihajlovićeva.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рашо

    Подржао бих ја, а верујем и сви други, предлог "да се послује прегледно, у складу са законом, ..." како рече министарка али како јој веровати након четири године министровања над инфраструктуром током којег је било рушења новосаграђеној, по три пута пробијање рокова и повећања цена, ... На крају приче и даље за плаћену путарину не добијемо фискални рачун! Је ли то та прегледност министарко?

  • Aca

    Samo price za malu decu.Gradjane zanima samo smanjenje cene auto gasa.Dobijate iz rusije jeftiniji gas duplo a svaki dan skacu cene goriva.

  • acim

    Zoko Lavrov je postavio ptepbucene komunidteBajatovica Antica i ostale.Cuvaj se Oni znaju kako mogu da ti podmetnu nogu ako nesto otkrijes.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke