• 0

"Radni dan od 9 do 17h je mrtav": Kompanija nudi zaposlenima tri opcije za rad posle pandemije

Nova pravila zovu se "rad od bilo gde"

  • 0
kancelarija, posao Foto: Unsplash

Kompanija Salesforce objavila je da će njeni zaposleni moći da biraju kako žele da rade, da li iz kancelarije, ili od kuće, čak i kada povratak u poslovne prostorije bude bezbedan.

Nova unutrašnja pravila zovu se "rad od bilo gde" i nude radnicima tri opcije za rad u budućnosti - fleksibilno, potpuno na daljinu ili u kancelariji.

Za radnike koji izaberu "fleks" opciju, to znači da će se javljati u kancelariju od jednog do tri dana nedeljno i to samo za one zadatke koje je teže uraditi preko video poziva, za zadatke koji pretpostavljaju postojanje timskog rada, za sastanke sa klijentima ili prezentacije.

Ostali radnici će raditi potpuno na daljinu, odnosno od kuće. U kompaniji ističu da se ovo odnosi na one zaposlene koji žive daleko ili za one koji rade na pozicijama koje ne zahtevaju prisustvo, čak ni delimično, u kancelariji.

Salesforce kaže da će samo mali procenat od 49.000 zaposlenih dolaziti u poslovne prostorije četiri, do pet dana nedeljno.

rad od kuće, laptop Foto: Unsplash

- Poslovni prostor nije više ograničen samo na kancelarije u poslovnoj zgradi. Radni dan od 9 do 17h je mrtav. Uslovi rada su više od stola za stoni tenis u kancelariji - napisao je čelni čovek ove kompanije.

Kompanina veruje da će ovaj način rada da im obezbedi pronalazan najboljih ljudi, jer više neće biti ograničeni samo na mesta u kojima imaju kancelarije.

Promena načina rada donosi i promenu prostora za rad. Kancelarije će biti redizajnirane i podsećaće na habove koji podtiču saradnju. Prostor će biti razbijen, neće imati stolove poređane jedan do drugog.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>