Fizičko lice, paušalac i knjigaš: Šta je legalno u Srbiji i koja su dva najveća problema frilensera

"Upravo u ovome je i problem jer su ovi modeli poslovanja bili isplativi samo ako zarađujete preko 50.000 dinara", kaže naša sagovornica

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Boban
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Boban

    18. februar 2021 | 16:50

    Navikli politicari da otimaju od naroda, misle da je narod njihova licna kasa pa kad im trebaju milioni jednostavno zaprete malo i izvuku od naroda milione da bi se posle razbacivali sa tim parama i svima u okruzenju Srbije delili i nazivali ih prijateljima a i sire od toga...Vucic pokloni Francuskoj 2 miliona za obnovu notradama a ja te pare ne mogu zaraditi za zivim 10 zivota a meni oce da otme ovo sto zaradjujem posteno bez ikakve pomoci drzave da bi preziveo.....Sramota za drzavu al docice i sledeci izbori i ja prvi necu glasati za takve.To dodje isto ko kad bi ja nekoga hranio a on me svaki dan matretira....

  • Prof. Miodrag

    18. februar 2021 | 16:28

    Pogledajte spisak najvećih poreskih dužnika, čak i zastarelih potraživanja, ADVOKATI. Kada su vam dali fiskalni? Pre par godina protestovali, blokirali državu, može im se. Ko ih sada dira (potražuje naplatu)? Niko. Kada ste dobili račun kod privatnog lekara, stomatologa, pa i automehaničara (koliko automehaničar naplaćuje što podigne haubu)?? A svima nabrojanima je išao staž, imali su zdravstvene knjižice...Navalili na frilensere koji nemaju ni knjižicu, ni staž... jer njihov protest ne blokira državu, kao štrajk advokata...Sramota!

  • Pera Kojot Stariji

    18. februar 2021 | 10:47

    Država bi mogla da proglasi informatičke poslove delatnošću od državnog interesa i da oslobodi one koji se time bave plaćanja poreza i doprinosa određani broj godina, na primer. I verujem da bi država to i uradila, da u budžetu ne postoji rupa veličine Grenlanda, koju mora nekako da smanji. Problem je u tome što bi bruto zarada svih frilensera zajedno u proteklih 5 godina jedva bila dovoljna da pokrije minus nastao samo prošle godine. Dakle, sledi nam ceđenje suve drenovine.