• 1

Nude kafu za 90 dinara, ali ni to ne pomaže: Komšije u prvoj nedelji beleže mizeran promet

U prvoj nedelji prodaje kafe za poneti, kafići su dosegli tek 5 odsto prošlogodišnjeg prometa

  • 1
kafa Foto: Unsplash

Širom sveta kafići i restorani ne rade mesecima unazad, a takav je slučaj i susednoj Hrvatskoj. Negde oko 15. februara postalo je dozvoljeno služiti kafu za poneti, ali koliko je to urodilo plodom?

Iako je kafa, verovatno, najpopularniji napitak na planeti, te bi se moglo pretpostaviti da su ljudi jedva dočekali kafu iz kafića, serviranu na bilo koji način, izgleda da to baš i nije slučaj.

Mnogi vlasnici lokala su morali uložiti i u ambalažu za poneti, a osim toga, "gube bitku" s automatima, gde je kafa znatno jeftinija i može se naći već za 2-3 kune (0,40 evra), prenosi Poslovni dnevnik.

U prvoj nedelji prodaje kafe za poneti, kafići su dosegli tek 5 odsto prošlogodišnjeg prometa, pa deo ugostitelja najavljuje zatvaranje. Rashodi su sve veći, a prihodi mizerni.

Kako se dalje navodi, tek poneki objekat se odlučio na taj potez, a rade uglavnom samo oni koji nude i kolače. Mera vezana za kafu za poneti gotovo nikome nije donela korist.

Neki kafići su čak uveli akcijske cene, pri čemu kafa iz lokala košta svega 6 kuna (0,79 evra ili oko 90 dinara), ali uzalud, i dalje ne može da parira ceni s automata.

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. februar 2021 | 10:33

    Nek probaju sa : Leskovačkom punjenom gurmanskom pljeskavicom u somunu sa dosta kajmaka i ajvara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>