• 7

U središnjem delu Crne Gore kvadrat košta 635 evra. A kako je na primorju?

Cena kvadrata zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje

 • 7
Ulcinj, Crna Gora

Foto: Shutterstock

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.007 evra i manja je za 11,3 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, dok je za 15 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2020. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Statističari su izračunali da je prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici iznosila 985 evra, u primorskom regionu je iznosila 1.359 eura, u središnjem regionu 635 evra, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 766 evra.

- Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2020. godine iznosila je  1.160 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 evra - ističu u MONSTAT-u, prenosi portal CDM.

U saopštenju se navodi da prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

U MONSTAT-ovom saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Veteran

  Jel to gore gde su Katuni, gde se pravi sir od ovaca..!?

  4
  0

  Podelite komentar

 • Johan

  Nije skupo možda bi i kupio koji kvadrat ali s obzirom da će crnogorska privreda i turizam u narednih pet godina biti u stagnaciji,krizi i recesiji bolje eskivirati bespotrebno bacanje novaca a preporuka i drugim potencijalnim investitorima da beže glavom bez obzira.

  10
  4

  Podelite komentar

 • SRB

  Da je džaba, neka im

  12
  2

  Podelite komentar

Google preporuke