• 0

Uprkos pandemiji umereni optimisti o razvoju: Kakve su prognoze američkih privrednika u Srbiji?

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije  preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama

  • 0
kancelarija

Foto: Freepik

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) danas su, na Generalnoj skupštini, izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, kao i Svetoslav Atanasov, Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro, koji će mandat produžiti na poziciji člana Upravnog odbora.

Zoran Petrović, predsednik UO, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja AmCham-a, vodeće nezavisne poslovne asocijacije  u Srbiji. 

Uprkos ulasku u drugu godinu COVID pandemije, članice AmCham-a su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja.

- Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta - istakao je Zoran Petrović.

U 2021. godini AmCham članice kao najvažnije  preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama - daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije. Osim na ovim zahtevnim reformama AmCham vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju  poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva. Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.

AmCham HERO nagrada medicinskim radnicima

 

AmCham nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u COVID bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu.

AmCham Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu: doktorka Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma,  i  doktor Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>