• 0

Još jedan dokaz zašto je lepo živeti u ovom gradu: Podsticaji građanima zarad zaštite od sunca

Nakon višestrukih zahteva, podsticaj sada važi i za zgrade koje su deset godina stare

  • 0
beč

Foto: WienTourismus/Paul Bauer

Gradska skupština u Beču odlučila je da nastavi sa inicijativom subvencionisanja zaštite od sunca, što predstavlja najbolju ekološku meru za sprečavanje pregrevanja stanova.

Grad subvencioniše sa 50 odsto troškove naknadne ugradnje spoljne zaštite od sunca na prozorima i vratima od balkona na višespratnicama do 1.500 evra po stambenoj jedinici.

Nakon višestrukih zahteva, podsticaj sada važi i za zgrade koje su deset godina stare. Do tada su zgrade morale da budu najmanje dvadeset godina stare, da bi mogle da se koriste pogodnosti inicijative koja je uvedena krajem 2019. godine.

U toku 2020, grad je primio više od 5.000 zahteva za subvencije u okviru ove akcije. "Zaštita od sunca je ekološka mera koja znatno može da smanji pregrevanje stanova", izjavla je Katrin Gal, članica gradskog veća zadužena za stanogradnju.

- U vremenima kada ljudi provode dosta vremena kod kuće, ovo pitanje je dobilo na značaju - dodaje Gal. Inicijativa po planu traje do 2025. godine, a sredstva predviđena za finansiranje ove akcije povećana su sa šest na deset miliona evra.

Video: Bez distance i maski: U centru Beča danas je održan protest protivnika korona mera i vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>