• 0

Sunak je optimista: Stiže dodatna pomoć za firme, mada Britanci ovakvu krizu ne pamte 75 godina

Lokalne vlasti u Engleskoj takođe će dobiti dodatnih 425 miliona funti za raspodelu grantova preduzećima

  • 0
Britain Politics

Riši Sunak / Foto: Tanjug/AP

Britanski ministar finansija, Riši Sunak, najaviće u svom budžetskom izveštaju sledeće nedelje dodatnih pet milijardi funti (oko 4,3 milijardi evra) za pomoć preduzećima koja su teško pogođena karantinom.

Prodavnice, barovi, klubovi, hoteli, restorani, teretane i frizerski saloni bili bi među skoro 700.000 kompanija koje ispunjavaju uslove za nova direktna novčana sredstva u iznosu do 18.000 funti.

- Sada postoji svetlo na kraju tunela i ovih pet milijardi funti dodatnih novčanih bespovratnih sredstava obezbediće da naše glavne ulice mogu sa optimizmom da otvore svoja vrata - rekao je Sunak.

Lokalne vlasti u Engleskoj takođe će dobiti dodatnih 425 miliona funti za raspodelu grantova preduzećima koja ne ispunjavaju uslove za grantove za ponovno pokretanje, dok će administracije u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj dobiti 794 miliona funti dodatnih sredstava.

Vlada je već premašila 280 milijardi funti potrošnje na virus korona i smanjenja poreza, dovevši zaduživanje Britanije na najviši nivo od Drugog svetskog rata.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>