• 3

Danas kreće prijava poslodavaca za polovinu minimalca

Prijava traje do kraja meseca, a novac će biti isplaćen 8. aprila

  • 3
Banka, šalter, novčanik, menjačnica, novac, dinari

Foto-montaža: Shutterstock, A. Nalbantjan

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca, u iznosu od oko 16.000 dinara, počinje danas i trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

Poslodavci će se za tu vrstu pomoći prijavljivati svakog meseca, odnosno i u aprilu i maju, popunjavanjem jednostavnog obrasca na portalu Poreske uprave.

Naime, da bi dobile tu vrstu pomoći od države, firme nemaju pravo da otpuste više od 10 odsto zaposlenih tri meseca nakon poslednje isplate. Takođe, oni koji uzmu pomoć nemaju pravo isplate dividendi.

Isplata pomoći od tri puta po pola minimalca odnosi se na preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ranije je rečeno da će finansijsku podršku od po pola minimalca dobiti ukupno oko 1,4 miliona radnika, od čega je u velikim firmama zaposleno 300.000 ljudi.

Pomoć se isplaćuje u okviru trećeg paketa mera pomoći. Vlada Srbija je taj paket mera pomoći privredi i građanima usvojila 11. februara, a vredan je 249,4 milijarde dinara.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vip

    Daj im bolje će da te "vole" dok ne potroše novac. Kad potroše bićeš opet najgori. Nahrani pašče da te bolje ujede.

  • ugostitelj

    Moze moze. Nije neka pomoc ali bar za racune i dobabljace da im dam neki dinar.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke