• 1

Nova oaza za pešake kod Savskog trga: Rekonstruisani skver kod Balkanske

"Polako obnavljamo deo po deo grada, a sve u cilju poboljšanja uslova, pre svih, za pešake, bicikliste i na kraju za automobile"

  • 1
Beograd ulice rekonstrukcija Foto: Tanjug/Beoinfo

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da rekonstruisani skver između ulica Balkanske, Gavrila Principa i Milovana Milovanovića predstavlja novu oazu za pešake i osnovnu pešačku komunikaciju sa Savskim trgom.

- Ovim radovima su formirane dve nove pjacete i povećan prostor za pešake za oko 300 metara kvadratnih koji se nadovezuje na pešačku zonu na Savskom trgu. Posađeno je 16 novih sadnica, dok je saobraćajno rešenje kvalitetnije u odnosu na prethodno, samim tim i bezbednije za pešake - naveo je Stojčić za kanal Vesti, a saopštio Beinfo.

Postavljene su nove kamene kocke, mobilijar i LED rasveta, naveo je Stojčić i pohvalio izvođača radova jer je ceo postupak obavio tokom zimskih meseci bez velikih problema za funkcionisanje građana.

- Polako obnavljamo deo po deo grada, a sve u cilju poboljšanja uslova, pre svih, za pešake, bicikliste i na kraju za automobile. S tim da treba ponoviti da je ovde saobraćajno rešenje za automobile posle rekonstrukcije mnogo bolje - naveo je on.

Ističe da je nedavno rekonstruisana celokupna Balkanska ulica i najavio takav trend i u narednom periodu.

- Širenjem pešačke zone po Beogradu, poput ove dve pjacete, postojeći sadržaji će biti oplemenjeni što će privući i građane i goste prestonice. Cilj je povećanje sadržaja i prostora namenjenih za uživanje na otvorenom - istakao je Stojčić i ukazao da sada svi gradski projekti imaju crtu „zelenog grada”.

Video: Konačno poznato kako će izgledati Linijski park

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    2. mart 2021 | 17:17

    Kako se bacaju pare poreskih obveznika na Beograd, strašno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>