• 0

Završena konferencija projekta "Pokreni se - iskoristi šansu"

U nedelju 28.02.2021. godine organizovana je završna konferencija projekta "Pokreni se - iskoristi šansu", koji je realizovao Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) uz podršku partnera Razvojne agencije Srbije, Privredne komore Srbije i Studentske konferencije univerziteta Srbije. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta

  • 0
Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Završnu konferenciju zvanično je otvorila gospođa Snežana Žugić v.d. pomoćnik ministra za omladinu, koja je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima u uslovima pandemije i naglasila da će svaka prava inicijativa i dobra ideja koja je usmerena ka mladima uvek biti podržana od strane Ministarstva omladine i sporta.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Pored gospođe Žugić učesnicima su se obratili i Nemanja Jevtović u ime Razvojne agencije Srbije, doc. dr Srećko Bačevac sa Akademije ,,Dositej“ kao predstavnik predavača, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije, Margareta Smiljanić kao i predstavnik mladih iz Republike Srpske, Nikola Bulović.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Rezultate projekta predstavio je predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Stefan Milić istakavši da je projektom obuhvaćeno oko 300 mladih, srednjoškolaca i studenata, od kojih je njih 170 prošlo programe obuka za preduzetništvo i obuke za kompetence za celoživotno učenje koje su mladima predavali eminentni stručnjaci iz akademske zajednice, javnog i privatnog sektora. Takođe je istakao da je u okviru projekta ,,Pokreni se -Iskoristi šansu“ 35 nezaposlenih mladih prošlo program stručne prakse u renomiranim kompanijama kao što su Nestle, Alo media sistem, Novosti, Birdseye, Barracuda, Gebrüder Weiss i dr, od kojih je 12 praktikanata dobilo posao u kompanijama u kojima su pohađali praksu, što ovaj projekat čini izuzetno uspešnim, posebno u uslovima pandemije izazvane virusom Kovid -19.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Na kraju svečanosti prvoj grupi praktikanata uručeni su sertifikati za uspešno završen program obuke iz oblasti omladinskog preduzetništva i povećanja ključnih kompetencija za celoživotno učenje.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

U ime praktikanata , koji su uspešno prošli obuku i program stručne prakse govorile su Jovana Nikolić i Natalija Đurđević, ukazavši na značaj ovakvih projekata, gde se mladima pruža prilika za sticanje praktičnih znanja i veština , koje će im koristiti u daljoj karijeri. One su se zahvalile udruženju CEROB i Ministarstvu omladine i sporta istakavši svoj primer, kao pravi rezultat projekta, jer su one nakon završenog programa prakse dobile priliku da se zaposle i tu priliku su iskoristile.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

Sertifikate mladima uručili su Stefan Milić predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Snežana Žugić, v.d. pomoćnika ministra i Snežana Klašnja, savetnik ministra omladine i sporta.

Pokreni se - iskoristi šansu

Foto: Stefan Milić

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>