• 16

Bajden nakon usvajanja istorijskog plana: "Mi smo Amerika i bićemo najuspešnija ekonomija na svetu"

Republikanci se protive Bajdenovom zakonskom predlogu i pokušali su da na svoju stranu pridobiju senatora Menčina, koji se zalagao za manju naknadu

  • 16
Anthony Blinken, Entoni Blinken, Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Demokrate u Senatu su usvojile predlog predsednika SAD, Džoa Bajdena, za pomoć ugroženima tokom pandemije- Podsećamo, vrednost paketa je 1,9 biliona dolara.

Ova vest dolazi nakon što je postignut dogovor sa demokratskim senatorom Džoom Menčinom iz Zapadne Virdžinije, o naknadi za nezaposlene.

Sednica Senata je počela u petak, a veće glasa u utorak, radi odobrenja, piše CNN. Senat je usvojio svoju verziju paketa pomoći, glasajući juče na stranačkoj osnovi, a potom je predlog upućen na Belu kuću.

Predlog zakona podržalo je 50 članova gornjeg doma američkog Kongresa, dok je protiv glasalo njih 49 i usvojen je nakon 27 časovne rasprave koju su obeležile odlaganja i prepirke.

Taj zakonski predlog ponovo će biti vraćen u Predstavnički dom na konačno odobrenje, posle čega će biti dostavljen na potpis Bajdenu i potom formalno postati zakon.

- Nikada nije dobro kladiti se na šanse protiv Amerike. Mi smo Amerika i bićemo najuspešnija ekonomija na svetu - rekao je aktuelni predsednik SAD.

Demokratsko rukovodstvo oslanja se na progresivne demokrate doma tolerišući revizije izvršene u Senatu, poput ukidanja odredbe o povećanju minimalne zarade na 15 dolara na sat.

Republikanci se protive Bajdenovom zakonskom predlogu i pokušali su da na svoju stranu pridobiju senatora Menčina, koji se zalagao za manju naknadu.

Međutim, demokrate su smanjile prvobitno predloženu sumu za nezaposlene od 400 dolara nedeljno na 300 dolara, ali na duže staze.

Video: Mali potpisao sporazum za početak aktivnost DFC u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    Ne treba zameravati bajdenu na izjavama koje nije i nece nikada razumeti.Uskoro ce u prevremenu penziju jer mu je davno istekao rok trajanja.

  • CVele

    Kada SAD,povuče 40% odštampanog novca bez pokrića i smiluje im se Kina,možda će se i ostvariti Bajdenovi snovi u koje niko ne veruje.

  • Đoda

    NIKADA VIŠE, SADA SU VAM POSLEDNJI TRZAJI, veoma ste dužni, najzaduženija zemlja na svetu, ali se silite, vraćate dugove kome hoćete i koliko hočete, za sada je tako, štampate dolar vez pokrića, SAMO ČETE JEDNOM PUĆI, JEDVA ČEKAM!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke