• 17

"Pravićemo ekskluzivne rizorte u divljini u Srbiji, dolaziće najbogatiji": Vučić ulaganjima iz UAE

Upitan da li je bilo reči o Etihadu i Er Srbiji, Vučić je rekao da se razgovaralo i o toj temi,

  • 17
Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Alekandar Vučić preneo je da je tokom posete UAE razgovarao o brojnim temama, poljoprivredi, izvozu, ali i novim ulaganjima tamošnjih investitora u Srbiju.

- Razgovarali smo o svim temama, o poljoprivredi, kako možemo da izvozimo više poljoprivredne proizvode, o dodatnim ulaganjima, o Beogradu na vodi - rekao je Vučić za RTS.

Upitan da li je bilo reči o Etihadu i Er Srbiji, Vučić je rekao da se razgovaralo i o toj temi, da će biti novih sastanake po tom pitanju.

- Čitav set pitanja smo pokrenuli, razgovaralo o vojno tehničkoj saradnji - dodao je Vučić.

Na konstataciju da se Abu Dabi ponudio da bude centar za izvoz našeg voća, povrća, poljoprivrednih proizvoda u ceo zaliv, Vučić je rekao da je to tačno, ali da mi moramo da se potrudimo da bolje pakujemo i bolje smrzavamo voće i povrće.

- Imamo bolje voće nego Rumuni, ali oni ga bolje upakuju, i bolji su u zamrzavanju. Da ne pričam o drugim problemima sa stočnim fondom, ali radimo na tome, popravićemo to i napravićemo dobar rezultat - rekao je Vučić.

Dodao je da će i oko Beograda na vodi biti dobrih vesti, jer veruje da će doći neki od najvećih svetskih brendova.

Istakao je da se razgovaralo o novim ulaganjima u Srbiju, kao i da će naredne nedelje uslediti poseta Halduna al Mubaraka, kako bi se razgovaralo o tome.

- Razgovaraćemo o tome da na nekim drugim lokacijama, ne gradskim, vidimo gde možemo da napravimo najbolje i najekskluzivnije rizorte, u potpunoj divljini, a da to mogu da koriste najbogatiji Evropljani i svi drugi, da zarađujemo pare i da obezbedimo ljudima da žive bolje - rekao je Vučić.

On je dodao da je dva ili tri sata razgovarao sa generalnim direktorom Mubadale, Haldunom al Mubarakom.

- On je jedan od ljudi koji vodi sve, od Mančester sitija do pitanja čipova i jedan od važnih karika u sistemu. Razgovarali smo sa njim o svim važnim pitanjima i tek ćemo nastaviti i po pitanju novih tehnologija, kao i po pitanju obnovljive energije, jer su oni šampioni u tome - rekao je Vučić.

Video: Srpske zastave u Bahreinu, Vučić počinje zvaničnu posetu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    12. mart 2021 | 10:14

    Zaigrali se, uvedite vodu u seoske skole, napravite toalete i obezbedite humane uslove za zivot !

  • Dragan Pandurov

    12. mart 2021 | 12:27

    Arapi gube trziste za naftu, a navikli da zive na visokoj nozi. Sad ce da odkupe srpsku vodu i ostale resurse, a mi cemo biti sluge na svome

  • Dak

    12. mart 2021 | 11:54

    Bravo predsednice samo za najbogatije.Ostale da robuju za minimalac u fabrike koje dovodis.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>