• 5
 ≫ 

Teslin lik na avionu: Omaž čuvenom srpskom geniju oduševio svet

 ≫ 

VP-BLY je letelica stara oko 12 i po godina, kojoj je ranije upravljao ruski Aeroflot

  • 5
Nikola Tesla Foto: Wikimedia/Napoleon Sarony/Marc Seifer Archive

Globalni avijacijski hab "FL360aero" objavio je na LinkedIn mreži post u kojem se pominje domaća kompanija, Air Serbia. Naime, AS je ukazala čast Nikoli Tesli, na svom poslednjem Airbus A330-200 avionu.

VP-BLY je letelica stara oko 12 i po godina, kojoj je ranije upravljao ruski Aeroflot.

Podsećamo, Er Srbija i Aeroflot postigli su sporazum o proširenju postojećeg kod-šer ugovora i srpska avio-kompanija je od 23. novembra 2020. putnicima ponudila svakodnevnu vezu sa Moskvom, kombinujući direktne letove, kao i one preko Istanbula.

Još jedna aktuelna vest vezana za AS jesu digitalni pasoši. U saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA), Air Serbia početkom aprila počinje sa testiranjem IATA digitalnog pasoša, mobilne aplikacije koja pomaže putnicima da lako i bezbedno organizuju putovanje u doba korone.

Sudeći po komentarima na mreži, pratiocima se dopao ovaj gest slavljenja srpskog genija koji se obreo u Americi. Malo ko zna da je Teslino prvo zaposlenje vezano za Budimpeštu, a usledilo je 1881, kada je ovaj inovator i inženjer imao 25 godina.

13/03/21, Dedication - Air Serbia dedicates Nikola Tesla with a livery on its latest Airbus A330-200 aircraft (...Posted by FL360aero on Субота, 13. март 2021.

Gest nacionalne avio-kompanije šalje još jaču poruku, imajući u vidu da je Tesla umro siromašan i zaboravljen, u Njujorku.

Video: Siniša Mali: Pomažemo Er Srbiji, to je jedan od tri simbola zemlje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>