"Tamo nijedan Slovak ne želi da radi": Radnike iz Srbije opet vrbuju, šta to znači za naš "fijat"?

Zbog manjka tamošnje radne snage, slovački poslodavci gotovo i da ne rade provere fizičke spremnosti i mogućnosti kandidata

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Opet ja
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Aaaa

    02. oktobar 2021 | 12:37

    Ocigledno je da je ovaj tekst samo blaga slika svega o pezou i radu u njemu. Ko je radio zna! Trenutno stanje je, stanovi su povecani za oko 40 eura, tako da je smestaj oko 170 ili 180 e. koje naravno radnik placa. Hrana je na teret radnika. Obicno stanujete u Zavaru, mestu koje je skupo a za odlazak u markete u Tranavi, opet imate trosak ali i ako uklopite vreme sa posla. Prevoz do posla i nazad opet placa radnik, i tako ako sve to uzmete u obzir sa nekih 800 eura, izuzevsi sva maltretiranja i ponizavanja na radnom mestu, VREDI LI? Radno mesto, prvo te tako lepo podmazuju i prikazuju laka radna mesta, videvsi da si prvi put ovde, ali kada udjes u masinu, odlazis na neka koja nikad nisi video. kordinatori i predavaci u skolama imaju platu i posao koji je .... samo da se dovedu sto vise radnika, ti si samo broj kartice koju dobijes, ime nije bitno, ti sam nisi bitan. Sta sve potpises nisi ni sam svestan, kao na drugoj polovini papira je na srpskom, ne mozes ni procitati, ni stici, ti si dosao da radis. Pravila na sve strane... O radnom mestu je posebna prica, mogao bih danima i danima, na zalost nista lepo... Oprostite mi. Kako poslati novac, kako se sporazumeti, traziti nesto, to je nesto sto ako imate nase ljude pored sebe, dobro ako su ljudi?!!! Jedino sto je dobro, navodno taj pobit, koji je misaona cinjenica, drze ga u velu tajne, da bi sto duze radio u strahu za posao, ali dobro je sto si tamo i sto mozes lako naci drugi posao gde god pozelis.

  • Neko

    18. mart 2021 | 10:05

    Pa ko je lud da ide da plaća stan, a ima svoju kuću, za samo 800 evra. Da je 1500 pa da razmisle. Bolje ovde za 400 nego tamo za 800. A ovde za 400 će naći posao, pa i za više. U Kragujevcu i okolini ima više novootvorenih fabrika. U ostalom ako im bude manjkalo radnika u Slovačkoj, možda to pogura fabriku u KG.

  • Opet ja

    16. mart 2021 | 20:33

    Pa kuda vi tamo idete zar ovde nije zlatno doba prosto nas je sramota kako nam dobro ide