• 27

Razmatra se ublažavanje mera za neke delatnosti, a ove su "prve na redu"

Epidemiolog Predrag Kon je najavio da bi saloni lepote možda mogli da nastave sa radom, uprkos donetim merama o "zaključavanju"

 • 27
hairdresser frizer, frizure

Foto: Pixabay

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da su strože mere, uvedene juče, bile neminovne, ali da se razmatra njihovo ublažavanje kada je reč o nekim biznisima.

Dodao je da postoji mogućnost preispitivanja mera za delatnosti kao što su frizeri i kozmetički saloni. U skladu sa aktuelnom situacijom, u Srbiji u narednim danima neće raditi nijedan neesencijalni objekat.

U esencijalne objekte ubrajaju se prehrambene radnje, apoteke, pumpe, ali i ordinacije. Dakle, po svemu sudeći, strože mere ostaju na snazi za ugostiteljske lokale - kafiće i restorane.

Kon je najpre pomenuo salone lepote, kada je reč o ublažavanju donetih mera, mada je rekao da bi popuštanje moglo da uključi još neke delatnosti. Ipak, nije precizirao. Takođe je naveo da treba strože kažnjavati one koji se ne pridržavaju epidemioloških mera.

Podsećamo, u Beogradu je juče održan protest ugostitelja zbog pooštrenih mera.

Video: Kon: Svi koji idu na žurke biće testirani, a za kaznu ćemo ih slati na društveno-korisni rad

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sk

  Nije mi jasno da male radnje predtavljaju opastnost, šta je sa malim knjižarama, deca i studenti i dalje pohađaju nastavu, uvek im je nešto potrebno, da li je o tome neko razmišljao, da ne govorim o svim malim radnjama koje su porodične firme i koje predstavljaju jedini izvor prihoda tim porodicama, šta će im prodavnice hrane kad istu neće imati za šta da kupe, kako će platiti sve svoje obaveze vezane za firme, kao i sve svoje privatne obaveze prema dežavi i raznim ustanovama gde vam info za svaka tri neplacena računa šalje opomenu od izvršitelja, a svi smo već kreditno prezaduženi pokušavajuċi da preživimo a banke zovu za kašnjenje od nedelju dana, pri tom uredno naplaćujuċi kamatu na kamatu...

  6
  0

  Podelite komentar

 • Mix

  Salone lepote odavno je trebalo zatvoriti ali zauvek....oni su ruglo i sramota!

  2
  11

  Podelite komentar

 • Sremcica

  Dobro i kad ce moci saloni da rade KAZITE NAM

  3
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke