• 31
 ≫ 

Nezadovoljni vlasnici poručuju da je "prevršila dara meru": Trpe velike finansijske gubitke mesecima

 ≫ 

U centralnoj gradskoj ulici okupilo se nekoliko desetina nezadovljnih građana

  • 31

Nakon što je Vlada RS propisala  nove mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa  i katanac stavljen do ponedeljka na ugostiteljske objekte, frizerske, kozmetičke salone, butike, teretane.. deo nezadovoljnih vlasnika okupio se ispred zgrade Gradske uprave u Čačku kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, zbog kako su istakli, velikih finansijksih gubitaka koje trpe već čitavih 12 meseci.

- Kad je ceo ovaj haos sa koronom počeo, bili smo složni sa merama koje je propisivao Krizni štab. Stalo nam je do našeg  i zdravlja naših sugrađana. Ali je ovo sad izgubilo svaki smisao. Ja sam prinuđen da 15 mojih radnika sada pošaljem na Zavod za zapošljavanje jer više nisam u mogućnosti da ih plaćam. Mislio sam da ćemo se izboriti, ali je sada postalo neizdrživo i kulminiralo najnovijim merama - izjavio je za RINU, jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta u Čačku.

U centralnoj gradskoj ulici okupilo se nekoliko desetina nezadovljnih građana, sobraćaj je za vrema trajanja protesta  bio blokiran, a na licu mesta bili su i pripadnici policije.

Čačak, protest Foto: RINA

- Smatramo da ove mere nisu funkcionalne. Zatvaraju se kafići koji poštuju propisana epidemisjka pravila, a u marketima jedni drugima na glavama stoji stotinu građana. Zatvaraju se kozmetički i frizerski saloni, butici koji čak nemaju ni kapacitet za veliki broj postilaca , a ostavljaju da rade proizvodni pogoni koji imaju po nekoliko stotina zaposlenih. Svi mi imamo ogromne troškove, a primanja su srozana na minimum. Pritom, sve ovo sada već predugo traje - rekao je jedan od okupljenih.

Protest protiče mirno i nije bilo incidenata. Vlasnici ugostiteljskih objekata ranije su najavili da će svoje objekte otvoriti u 12 časova, a njihovi predstavnici otišli su na sastanak sa lokalnom samoupravom.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • konobar

    17. mart 2021 | 12:09

    Juce sam jeo jednom. Danas necu jer moram da razvucem do ponedeljka. Samo da prodje ovo...

  • Hulk

    17. mart 2021 | 12:36

    Dozvoliti vakcinisanima da žive normalno. Pa i da posećuju ugostiteljske objekte pod uslivom da su u njima zaposleni vajcinisani. U suprotnom dva katanca na vrata. Neko bi da lumpuje dok ljudi umiru.

  • Pop

    17. mart 2021 | 12:50

    А како ви власници мислите да би требало да радите нормално а да медецинско особље раде абнормално и да попадају од рада. Уопштено сте веома велики егоисти гледате само своју гузицу а што људи умиру око вас то вас баш и не забрињава.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>